19.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Αδριατική Λίγκα: “Απαιτείται η έγκριση της ΕΟΚ”!

Η γενική συνέλευση της Αδριατικής Λίγκας θα ασχοληθεί με τα αιτήματα του Ολυμπιακού, αλλά και του Παναθηναϊκού να ενταχθούν σε αυτή, την άλλη εβδομάδα, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το basketa.gr. Μετά το τέλος της επεισοδιακής αι διάρκειας έξι ωρών συνεδρίασης, εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να προσκομίσουν επιπλέον έγγραφα, ενώ αναφέρεται ρητά ότι θα ζητηθεί και η έγκριση της ΕΟΚ για να γίνει η μετακίνηση των ομάδων από το ελληνικό πρωτάθλημα στην Αδριατική Λίγκα, όπως επίσης διαβάσατε από εδώ.

Η ανακοίνωση της Αδριατικής Λίγκας αναφέρει:

Μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση που κράτησε αρκετές ώρες, τα κλαμπ αποφάσισαν ότι οι υπάρχοντες κανονισμοί πρέπει να συμπληρωθούν με σκοπό να αποτραπούν στο μέλλον εικόνες όπως αυτές που είδαμε στους προηγούμενους τελικούς και που δεν ήταν σύμφωνες με τις αρχές πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί η Αδριατική Λίγκα.

Η γενική συνέλευση δεν ανανέσωσε τη θητεία του μάνατζμεντ (σ.σ. του γενικού διευθυντή, Κρέζιμιρ Νόβοσελ, και του αθλητικού διευθυντή, Ζάρκο Τσαμπαρκάπα, δηλαδή), και αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία επιλογής νέου μάνατζμεντ το συντομότερο δυνατόν.

Η γενική συνέλευση συζήτησε τα αιτήματα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Μπνέι Ερτζελία να γίνουν δεκτές στο πρωτάθλημα. Η συνέλευση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, για να συζητηθεί αυτό το ζήτημα, είναι πάνω απ' όλα απαραίτητο αυτά τα κλαμπ να υποβάλουν πλήρη φάκελο σύμφωνα με το καταστατικό της Αδριατικής Λίγκας, το οποίο επίσης απαιτεί την έγκριση των εθνικών ομοσπονδιών των χωρών όπου ανήκουν.

Τέλος, η γενική συνέλευση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Αδριατική Λίγκα εκπροσωπεί ένα μονοπάτι προόδου, προβολής και ανάπτυξης του μπάσκετ σε όλη την περιοχή και αυτή είναι η απόλυτη προεταραιότητα για όλα τα κλαμπ".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ