17.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αδιάφορο; Μάλλον όχι…

Κάποιοι έκαναν λόγο για... φιλικό, αλλά στο παρκέ η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλαν ένταση, πάθος, υπήρχαν κόντρες, ενστάσεις για σφυρίγματα, φωνές στον πάγκο και δυστυχώς κι ένας τραυματισμός. Όλα έγιναν στο ΣΕΦ με τους Ισπανούς να φτάνουν στο τελικό 73-79.

Βασίλης Σπανούλης και Σέρχιο Γιουλ ήταν οι μεγαλύτερες απειλές και αυτές ήταν ξεκάθαρο πως αυτοί οι δύο ήταν ο στόχος των δύο τεχνικών επιτελειών. Ο Πάμπλο Λάσο επέλεξε τον Τέιλορ για να σταματήσει τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν αυτός που ανέλαβε να περιορίσει τον Γιουλ. Ο Δημήτρης Αγραβάνης βρήκε τη θέση του στην αρχική πεντάδα μετά την παρουσία του στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, αναλαμβάοντας να «φρουρήσει» τον Φελίπε Ρέγες. Και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να παίρνει τη σειρά του όταν στο παρκέ πέρασε ο Άντονι Ράντολφ. Όλα αυτά ενώ στον πάγκο Γιάννης Σφαιρόπουλος και Κεμ Μπιρτς είχαν προλάβει να ανταλλάξουν σε έντονο ύφος τις απόψεις τους με τον δεύτερο να μην αγωνίζεται στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Μεγάλο όπλο πάντως αποδείχθηκαν στο πρώτο μισό του αγώνα τα επιθετικά ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός είχε ήδη 10 στο εικοσάλεπτο και τα είχε μετατρέψει όλα σε δικούς του πόντους. Κάποιους από αυτούς ιδιαίτερα «εύκολους», καθώς ήταν tip in είτε από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, είτε από τον Κώστα Παπανικολάου. Η διαφορά έφτασε στο +8 (18-10, 7’30’’) με τον Ράντολφ να αναλαμβάνει δράση για τους φιλοξενούμενους και τον Σέρχιο Γιουλ να βάζει την υπογραφή του με ένα buzzer beater στο τέλος της πρώτης περιόδου (20-19, 10’), πριν ο Οθέλο Χάντερ δώσει προβάδισμα στους Ισπανούς (20-21, 10’30’’).

Ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να «κόψει» και το pick and roll της Ρεάλ Μαδρίτης, σταματώντας τις πάσες προς τους ψηλούς (και ιδιαίτερα τον Χάντερ). Τα σουτ από τις γωνίες της στοίχισαν, όπως και η ευστοχία του Ράντολφ που έγραψε το 28-30 (16’) ο Ράντολφ, μετά από ένα δυναμικό γκολ φάουλ του Αγραβάνη. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη σκιά της άλλης (37-37, 20’) με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να «χτυπήσουν» σε κάθε μις ματς. Και τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ανάσα από τα 6μ75.

Τα τρίποντα είχαν την... τιμητική τους και με την επιστροφή στο παρκέ με τον Ολυμπιακό να δείχνει πως μπορεί να «παγιώσει» μια απόσταση έξι πόντων (43-37 στο 22’, 46-40 στο 23’, 48-42 στο 24’). Τα φάουλ άρχισαν να βαραίνουν με τους Μάντζαρη και Ρέγες να έχουν από τέσσερα, τον Αγιόν να χρεώνεται με το τέταρτο λίγο μετά το 28’ και τον Αγραβάνη να μετράει τρία, πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Όλα αυτά με την εικόνα να αλλάζει στο παρκέ, με τους Ματσιούλις, Ράντολφ και Γιουλ να δίνουν αέρα τεσσάρων πόντων στη Ρεάλ Μαδρίτης (52-56, 28'). Και την ισπανική ομάδα να φτάνει και στο +9 (63-72, 36'40'') με τον Οθέλο Χάντερ να πρωταγωνιστεί πια. Κάπου εκεί ο Μάντζαρης με μια διείσδυση αλά... Σπανούλη πηγαίνοντας τον ψηλό κοντά στο καλάθι και ο Σπανούλης με ένα τρίποντο αλά... Σπανούλη μπροστά στον Χάντερ μείωσαν στους τέσσερις (68-72, 38'). Ο Αγραβάνης έκανε το πέμπτο του φάουλ στον Γιουλ, ο Παπανικολάου μείωσε στους τρεις (70-73, 28'25''), με τον γκαρντ της Ρεάλ να φεύγει γρήγορα στον αιφνιδιασμό για το 70-75 με 48'' στο ρολόι. Ο Σπανούλης πήγε στη γραμμή, είχε 1/2, ο Ράντολφ πήρε το ριμπάουντ και το φάουλ για να διαμορφώσει το 71-77 (39'30''). Σε μια από τις τελευταίες φάσεις ο Ματ Λοτζέσκι χτύπησε και χρειάστηκε να μεταφερθεί εκτός παρκέ με τη βοήθεια των συμπαικτών του, κρατώντας το αριστερό του πόδι χαμηλά, πηγαίνοντας απευθείας στα αποδυτήρια. Λίγο αργότερα ο Ράντολφ σφράγιζε το τελικό 73-79.

Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε ρεκόρ καριέρας με τους 18 πόντους που σημείωσε. Το προηγούμενο ήταν 12 με τη Μιλάνο (3/12/15). Ήταν οι περισσότεροι που έχει σημειώσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς και στο ελληνικό πρωτάθλημα το ρεκόρ του ήταν 15, σε αγώνα με τα Τρίκαλα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Το δίδυμο Σέρχιο Γιουλ - Άντονι Ράντολφ έκανε όλη τη ζημιά για τον Ολυμπιακό. Μπορεί να υπήρχαν βοήθειες και από άλλους παίκτες, αλλά οι δυο τους χτύπησαν στα κρισιμότερα σημεία της αναμέτρησης, αλλάζοντας την εικόνα της.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Γιουλ και Ράντολφ σημείωσαν από 21 πόντους. Το σύνολο 42.. Περισσότερους από τους μισούς της Ρεάλ Μαδρίτης, που κατάφερε στο δεύτερο μισό να ισορροπήσει και τα ριμπάουντ, κερδίζοντας σημαντικές μάχες

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ