16.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Αγωνία ως το φινάλε

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στον αγώνα, ο Κόροιβος πλησίασε ακόμη και στους τρεις πόντους, αλλά δεν άντεξε ως το φινάλε με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη με το τελικό 75-66. Τα σπουδαία λοιπόν στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική της Basket League για την ομάδα της Αμαλιάδας, που αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Προμηθέα Πάτρας.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η πιο μαζική παρουσία του κόσμου στο κλειστό της Πυλαίας, με τις ενέργειες που έκανε η ΚΑΕ με το χαμηλό εισιτήριο και την πρόσκληση σε σχολεία και ακαδημίες, αλλά και το χειροκρότημα στην εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ στο ημίχρονο, η οποία κατέκτησε σήμερα το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΘ.

 

O ΠΑΟΚ με το «καλημέρα» πήρε το προβάδισμα και εκμεταλλεύτηκε ένα μεγάλο χρονικά διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς εύστοχο σουτ εντός πεδιάς, για να «χτίσει» και διαφορά. Το 9-4 (2’45’’) έγινε 12-6 (3’30’’) με δύο βολές του ΜακΚλέλαν. Για ένα πεντάλεπτο ο Κόροιβος έμεινε άποντος (20-6, 8’10’’) για να ευστοχήσει και πάλι από τη γραμμή στο δεκάλεπτο (20-7).

Ο Ντίνος Καλαμπάκος προσπάθησε να βρει λύσεις από τον πάγκο, είδε την ομάδα του να πλησιάζει (26-19, 16’13’’), αλλά ο ΠΑΟΚ είχε τις λύσεις, βρήκε και σουτ από τα 6μ75 για να φτάσει ως το +15 (35-20, 18’30’’). Ο Κόροιβος έδειξε σημάδια ζωής στο τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο το επιμέρους σκορ ήταν 25-18, για να κατεβάσει τη διαφορά, η οποία έπαψε να κινείται μεταξύ 13 και 18 πόντους και άρχισε να στρέφεται γύρω από τους 8. Ήταν και η διαφορά με την οποία έκλεισε η τρίτη περίοδος με τον Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη να δίνει λύσεις από τα 6μ75.

Ο ΜακΚλέλαν ήταν αυτός που ανέλαβε να πρωταγωνιστήσει στο σενάριο ανατροπής για τον Κόροιβο. Φτάνοντας ο ίδιος στους 16 πόντους, η ομάδα του μείωσε στους 4 (61-57, 34’) με σημαντικές βοήθειες να δίνει και ο Σαχπατζίδης. Κλάντον και Πέινερς έδωσαν ανάσες από τη γραμμή στον ΠΑΟΚ (64-57, 36’). Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι όμως πλησιάσει πιο κοντά με τον Πόλαρντ να γράφει το 64-61.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης πήγε στη γραμμή και το ότι έχασε τη δεύτερη του βγήκε σε καλό, αφού ο Αντώνης Κόνιαρης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, ο Πέινερς έδωσε την ασίστ και ο Σόμπεϊ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (68-61, 37'10''). Ο ΠΑΟΚ είχε τη νίκη στα χέρια του και την κράτησε ως το τελικό 75-66.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Έτσι για... αλλαγή θα σταθούμε σε έναν παίκτη που έκανε την... άλλη δουλειά. Ο Αντώνης Κόνιαρης στην αρχή του αγώνα σκόραρε, στη συνέχεια έδωσε καθοριστικές ασίστ, πήρε ένα ιδιαίτερα σημαντικό επιθετικό ριμπάουντ και έπαιξε το δικό του ρόλο, σε έναν αγώνα που ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς παίκτες κατ κατά διαστήματα σήκωσαν την ομάδα στην πλάτη τους.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Οι ασίστ στην αναμέτρηση ήταν 19-8 και αυτό από μόνο του λέει αρκετά για την ομοιογένεια των δύο ομάδων, καθώς ο Κόροιβος έχει υποχρεωθεί σε ουκ ολίγες αλλαγές, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ προχώρησε επίσης σε αλλαγές, χωρίς όμως να αλλάξει δραματικά ο κορμός του.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

PHOTO Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ