27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Αγριεύει» στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην 6η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του και 9η σε 10 ματς ως γηπεδούχος στη φετινή Ευρωλίγκα και είναι πια διαπιστωμένο ότι όχι μόνο τα αποτελέσματα του αλλά και η εν γένει εικόνα του σε σύγκριση με τα ματς που δίνει εκτός έδρας, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη.

 

Οι ερυθρόλευκοι που προχθές σημείωσαν την κορυφαία φετινή επιθετική επίδοση τους με 95 πόντους –έναν περισσότερο από το παιχνίδι με τη Μακάμπι- μεταμορφώνονται στο ΣΕΦ παίζοντας μπάσκετ κυριαρχίας και με αριθμούς που απέχουν πολύ από εκείνους των εκτός έδρας αγώνων του. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο άλλωστε το ότι μετά το αρχικό 4/5 ως φιλοξενούμενος, ο Ολυμπιακός μετράει στη συνέχεια 1/6 εκτός έδρας με μοναδικό διπλό του εκείνο επί της Εφές.

 

Ως γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός σκοράρει 17 περισσότερους πόντους κατά μέσο όρο έχοντας καλύτερα ποσοστά τόσο στα δίποντα (+4,43%) όσο και στα τρίποντα (+4,31%).

 

Ο παρακάτω πίνακας που παραθέτει το basketa.gr «μιλάει» από μόνος του…

 

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι της Πέμπτης και είναι ενδεικτικό ότι πέρασε για πρώτη φορά τους 30 πόντους σε μια περίοδο. Είχε 34 στην 1η ενώ η προηγούμενη καλύτερη, φετινή επίδοση του ήταν οι 29 που είχε στη 2η περίοδο του εντός έδρας αγώνα με τη Μακάμπι, στη 2η περίοδο του εκτός έδρας αγώνα με τη Μιλάνο και στην 3η περίοδο του εκτός έδρας παιχνιδιού με τον Ερυθρό Αστέρα.

 

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός με τους 11 πόντους του στη 2η περίοδο του χθεσινού παιχνιδιού, σημείωσε τη χειρότερη εντός έδρας επίδοση του. Είχε 13 στο ίδιο διάστημα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

 

Στις θεωρητικά δευτερεύουσες κατηγορίες της στατιστικής, ξεχώρισε το μηδενικό παθητικό που είχε ο Ολυμπιακός από αιφνιδιασμούς. Ήταν η δεύτερη φορά φέτος που δεν δέχτηκε ούτε πόντο στο «ανοιχτό» γήπεδο μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μιλάνο. Στον αντίποδα οι ερυθρόλευκοι είχαν εννιά.

 

Στο ματς με τη Φενέρ ακόμη, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση του στα αμυντικά ριμπάουντ έχοντας 21 όσα και στα εκτός έδρας παιχνίδια και πάλι με τη Φενέρ, τη Μιλάνο, τη Χίμκι και τον Ερυθρό Αστέρα.

 

Σημείωσε ωστόσο την κορυφαία εντός έδρας επίδοση του με εννιά κλεψίματα, ένα περισσότερο από τα ματς με τον Ερυθρό Αστέρα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα εξώθησε τους Τούρκους σε 18 λάθη που είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά φέτος από αντίπαλο του Ολυμπιακού. Η Φενέρμπαχτσε και πάλι όπως και η Μάλαγα είχαν από 17 στον πρώτο γύρο.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ