23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αγριεμένη «Αρκούδα» για την υπέρβαση!

Μετά το θρίαμβο επί της Νιγηρίας στην πρεμιέρα, η Ρωσία ήταν σοβαρή απέναντι στην Ν. Κορέα και με 87-73 πανηγύρισε την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάνοντας ανοικτά πια όνειρα οκτάδας, αφού δεν της τα απαγορεύει η διασταύρωση με τον άλλο όμιλο, ώστε μετά την 4άδα του Ευρωμπάσκετ του 2017 να καταφέρει κάτι που, χωρίς τον Αλεξέι Σβεντ, φαινόταν στην αρχή τρομερά δύσκολο. Κορυφαίοι της οι Αντρέι Βοροντσέβιτς και Βιτάλι Φριτζόν με 13 πόντους έκαστος και τον πρώτο να προσθέτει 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ για τους Ασιάτες ο Γκούνα Ρα δεν αρκούσε με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η Ρωσία δεν είχε διάθεση... να αστειευτεί και με τον Βοροντσέβιτς ηγέτη προηγήθηκε με διαφορά 13 πόντων στο πρώτο εξάλεπτο (7-20), κρατώντας χωρίς δυσκολία την απόσταση από τους Κορεάτες με «βομβαρδισμό» από μακριά (18-27). Με τον Ρα να δίνει το σύνθημα, όμως, οι Ασιάτες διεκδίκησαν την αντεπίθεση, μειώνοντας μερικές φορές στον πόντο, αλλά βλέποντας τον Φριτζόν να μην τους αφήνει να χαρούν έστω ένα προσπέρασμα (37-40).

Η «Αρκούδα» μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο το ίδιο δυνατά με την αρχή του ματς και με τον Καράσεφ να... κόβει και να ράβει, όχι μόνο ανέκτησε τη διαφορά του τρομερού της εξαλέπτου στο ξεκίνημα, αλλά την έφτασε σε νέα ύψιστη τιμή, στο +14 στο τέλος των 30 λεπτών (49-63). Αντόνοφ και Φριτζόν συνέχισαν το καλό έργο και οι παίκτες του Μπαζάρεβιτς φρόντισαν να διορθώσουν τα λάθη από τη δεύτερη περίοδο, μην ανησυχώντας μέχρι το τέλος και «κλειδώνοντας» την πρόκριση.

Δεκάλεπτα: 18-27, 37-40, 49-63, 73-87

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ