22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγραβάνης: «Ο προπονητής πιστεύει σε εμένα και στην ομάδα»

O Δημήτρης Αγραβάνης κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του με τον Προμηθέα Πάτρας, έπειτα από 6 χρόνια που πέρασε στον Ολυμπιακό (2013-19). Ο 24χρονος φόργουορντ/σεντερ, στην ευρωπαϊκή παρουσία των Πατρινών στο Eurocup μετράει 9.3 πόντους και 4.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, σε κάτι λιγότερο από 19 λεπτά συμμετοχής, στα πρώτα 4 ματς της σεζόν (ρεκόρ 3-1) και παραχώρησε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο επίσημο site της διοργάνωσης. 

-Συγχαρητήρια για το πολύ καλό ξεκίνημα της σεζόν. Περιμένατε να ξεκινήσετε τόσο δυνατά;

«Ευχαριστούμε. Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά στη διοργάνωση και αν μας έλεγε κανείς πριν την έναρξη της σεζόν ότι θα είχαμε ήδη 3 νίκες, δεν νομίζω ότι θα το πιστεύαμε. Καταφέρνουμε να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι σε ένα δυνατό γκρουπ και νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Είμαστε σε καλή φόρμα και έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα, αλλα βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της σεζόν. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά, αρχικά για να προκριθούμε και κατά δεύτερον για να τερματήσουμε όσο το συνατόν σε υψηλότερη θέση». 

-Πόσο σημαντικό ήταν για τον Προμηθέα να ξεκινήσει στη διοργάνωση με μια τεράστια εκτός έδρας νίκη σαν αυτή στο Ισραήλ;

«Νομίζω ότι η Μακάμπι Ρισόν είναι καλύτερη απο αυτό που είδαμε σε εκείνο το παιχνίδι. Έχασαν με μεγάλη διαφορά πόντων εκείνο το βράδυ αλλά αν δούμε τα υπόλοιπα αποτελέσματά, παίζουν καλύτερα έκτοτε. Κάθε ομάδα του ομίλου μπορεί να προκριθεί. Όταν πήγαμε εκεί ήμασταν συγκεντρωμένοι και θέλαμε να τελειώσουμε το ματς το συντομότερο δυνατό. Κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά αλλά νομίζω όλες οι ομάδες του Eurocup είναι ανταγωνιστικές και ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε».

-Πρόσφατα κερδίσατε τη Βίρτους Μπολόνια. Επικράτησαν στα ριμπάουντ με 49 έναντι 29 δικών σας, όμως παρόλα αυτά πήρατε τη νίκη. Τι σας επέτρεψε να κερδίσεστε μια τόσο δυνατή ομάδα; 

«Μπορεί να κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ αλλά νομίζω εμείς υπερτερήσαμε σε κάθε άλλη στατιστική κατηγορία. Η Βίρτους είναι μια καλή ομάδα με έναν σπουδαίο ηγέτη όπως ο Μίλος Τεόντοσιτς και πολύ καλούς ρολίστες γύρω του. Σίγουρα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα την επόμενη σεζόν. Ήταν μεγάλο κατόρθωμα για εμάς που κερδίσαμε αυτή την ομάδα, αλλά στην τελική ήταν απλώς άλλη μία νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι αν θέλουμε να είμαστε στο τοπ16 και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

- Προσωπικά παίζεις πολύ καλά μετά από έναν χρόνο που έμεινες εκτός λόγω τραυματισμού. Πως αισθάνεσαι που επιτέλους επέστρεψες;

«Θα μπορούσες να πεις ότι είναι δύο χρόνια. Μου έλειψε πολύ το παιχνίδι, γιατί τις τελευταίες 2 σεζόν δεν έπαιξα σχεδόν καθόλου. Ήμουν εκτός ενά μισή χρόνο εξαιτίας της ρήξης πρόσθιου χιαστού, αλλά μετά ήμουν εντάξει. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα τώρα στον Προμηθέα. Μπορώ να παίζω και να βελτιώνω το παιχνίδι μου. Ο προπονητής πιστεύει σε εμένα και στην ομάδα. Έχω τρομερούς συμπαίκτες και παίζουμε πολύ καλά μαζί, προσπαθώντας να γίνουμε καλύτεροι καθημερινά. Το EuroCup είναι μια σπουδαία διοργάνωση και πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς». 

-Φέτος είναι η πρώτη σου χρονιά στην Πάτρα. Έχουμε ακούσει πολύ καλά πράγματα για τον οργανισμό. Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό;

«Νομίζω ότι είμαστε μια οικογένεια, από τον Πρόεδρο μέχρι τον προπονητή. Αυτή είναι η φιλοσοφία τους, θέλουν να έχουν μια ομάδα οικογένεια, εντός και εκτός παρκέ. Διαθέτουν πολύ καλές εγκαταστάσεις, όχι μόνο για την πρώτη ομάδα αλλά και για τις υποδομές. Ούτε καν σε ομάδες Euroleague δεν συναντάς τέτοιες εγκαταστάσεις. Ο κόσμος εδώ αγαπάει την ομάδα και θέλει να την βλέπει να βελτιώνεται, να θέτει καινούργιους στόχους. Είναι τέλεια εδώ, το λατρεύω». 

-Δεν ήρθες μόνος εδώ από τον Πειραία, μαζί σου ήταν και ο Γιώργος Μπόγρης. Πως σε βοήθησε να προσαρμοστεις στην ομάδα, σε αυτή τη νέα κατάσταση;

«Νομίζω ότι έχοντας ο ένας τον άλλο ως συμπαίκτη μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Υπήρξαμε συμπαίκτες δύο χρόνια στον Ολυμπιακό, ήμασταν μαζί στην Εθνική και είμαστε στενοί φίλοι. Είναι πολύ πιο εύκολο όταν δουλεύεις με έναν φίλο, να έχεις για συμπαίκτη έναν φίλο. Είμαστε και συγκάτοικοι και τα πάμε πολύ καλά μέχρι στιγμής. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν τόσο στο EuroCup, όσο και στο εγχώριο πρωτάθλημα». 

-Όλοι αγαπούν τον κόουτς Μάκη Γιατρά. Τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό;

«Το πιο σπουδαίο σχετικά με τον κόουτς είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά με τους παίκτες. Προσπαθεί να βοηθήσει κάθε έναν από εμάς, να γνωρίσει τους χαρακτήρες μας και να μας βοηθήσει να αποδώσουμε τα βέλτιστα, να βελτιώνουμε τις ικανότητές μας σε καθημερινή βάση. Είναι μαζί μας και στα λάθη και στα σωστά».

- Είσαι μόλις 24 ετών αλλά έπαιζες στην Ευρωλίγκα από το 2013. Σου αρέσει ο ρόλος σου στην ομάδα ως ένας εκ των ηγετών;

«Έκανα το ντεμπούτο μου στην Ευρωλίγκα το 2013, αφού ο Ολυμπιακός είχε κακτήσει ήδη το τρόπαιο και μαζί βρεθήκαμε ξανά σε 2 τελικούς. Τώρα, είναι πολύ ωραία να είσαι σημαντικός παίκτης για την ομάδα και να προσπαθείς να βοηθάς να κερδίσει κάθε παιχνίδι. Έχω περισσότερες ευθύνες και θέλω να έχω μια καλή πορεία, ιδίως στο EuroCup. Είναι ωραία, το απολαμβάνω». 

-Είναι η πρώτη σου χρονιά στο EuroCup. Ποιές είναι οι σκέψεις σου για τη διοργάνωση μετά από τόσες σεζόν στην Ευρωλίγκα;

«Το EuroCup είναι σαν την Ευρωλίγκα, απλά με ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο. Είναι ένα πρότυπο διαγωνισμού και οργάνωσης με αρκετούς καλούς παίκτες, όπως ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Ζόραν Ντράγκιτς, που ήταν για πολλά χρόνια στην Ευρωλίγκα. Όλες οι ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο να κερδίσουν τη διοργάνωση, καθώς τώρα οι δύο πρώτοι κερδίζουν τη θέση τους στην Ευρωλίγκα».

-Αυτή την εβδομάδα παίζετε με την Ανδόρα, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης πέρσι. Τι θα χρειαστεί για να κερδίσετε αυτό το παιχνίδι εκτός έδρας;

«Σίγουρα το ταξίδι από την Πάτρα μέχρι την Ανδόρα θα είναι δύσκολο για εμάς, αλλά θα πρέπει να είμαστε φρέσκοι και να παίξουμε με ενέργεια. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, παρόλο που ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο ματς γιατί έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα και αυτή τη σεζόν. Θα πολεμήσουμε, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρουμε. Ο Μπογρίνιο μου είπε ότι είναι δύσκολο να φτάσουμε ως εκεί και ότι θα είμαστε ιδιαίτερα κουρασμένοι κατά την άφιξή μας, οπότε πρέπει να ξεκουραστούμε και να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος για να πάιξεις». 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ