28.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Αγνόησε Αταμάν ο «Ζοτς», πήρε την πρόκριση η Εφές (vid)

Η Αναντολού Εφές «πέταξε» από τη συνέχεια του Κυπέλλου Τουρκίας την Φενέρμπαχτσε, σε ένα παιχνίδι που είχε και ως στιγμιότυπο την άρνηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να χαιρετήσει τον Εργκίν Αταμάν.

Η πρώτη ένδειξη της μεγάλης κόντρας, με έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Τουρκίας, δόθηκε λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα. Εκεί, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά την παρουσίαση των ομάδων, γύρισε την πλάτη και αρνήθηκε να προχωρήσει στο μέρος του Εργκίν Αταμάν για την καθιερωμένη χειραψία, ακολουθώντας την προειδοποίηση, ότι «όσους δε με σέβονται, δε θα σέβομαι κι εγώ», φανερώνοντας εκ νέου την τεταμένη σχέση μεταξύ των δύο τεχνικών.

Η ομάδα του Τούρκου προπονητή, όμως, θα έπαιρνε την πρόκριση, με την Αναντολού Εφές να κερδίζει στο ντέρμπι την Φενέρμπαχτσε με 83-80. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα, προηγούμενοι με 14-26 στην πρώτη περίοδο και αντέχοντας παρά την πίεση των αντιπάλων τους μέχρι το τέλος, με την Φενέρ να χάνει τριπλή ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, καθώς τόσο ο Ουοναμέικερ (δις) όσο και ο Μέλι αστόχησαν στα τρίποντα που επιχείρησαν.

Δεσποτικός ήταν στη «μάχη» του «ζωγραφιστού» ο Μπράιαντ Ντάνστον, με 23 πόντους, 9/12 δίποντα και 6 ριμπάουντ, ενώ από 15 πόντους πρόσθεσαν οι Κρούνοσλαβ Σίμον και Έρικ ΜακΚόλουμ, με τον πρώτο μάλιστα να φτάνει κοντά στο triple double, με 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Ο Γιαν Βέσελι δεν ήταν αρκετός για την Φενέρ με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, όπως και ο Μάρκο Γκούντουριτς που είχε 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ