23.9 C
Athens
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγιά…ο τόπος που θέλει να γράψει ιστορία το Περιστέρι, δύσκολη έξοδο για Ηρακλή

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών συνεχίζεται με την 20η αγωνιστική, στην οποία το Περιστέρι έχει την μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία, φτάνοντας στο 20-0, και κάνοντας ουσιαστικά δικά του όλα τα ρεκόρ στην ιστορία της κατηγορίας. Δύσκολη έξοδο για τον Ηρακλή στην Καστοριά, ενώ «πονηρό» παιχνίδι δίνει και ο Χολαργός στο κλειστό της «Πυρκάλ» με τον Αμύντα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΕΑΚ Παπάγου 17:00 Παπάγου-ΑΕ Λάρισας Διαμαντής-Κοντίλης-Κυριακόπουλος (Ελευθεριάδης)

Να δώσει ουσία στην σπουδαίας σημασίας εκτός έδρας νίκη του επί του Αμαρουσίου θέλει ο Παπάγου, ο οποίος υποδέχεται στο «Σαλούν» την ουραγό ΑΕΛ, έχοντας δυο βασικούς στόχος. Ο πρώτος είναι η νίκη, ώστε να φτάσει στις 8 και να αρχίζει να μπλέκει και άλλες ομάδες στην υπόθεση των πλέι αούτ, και ο δεύτερος να διπλασιάσει τις νίκες του επί των «βυσσινί». Εκτός παραμένει ο Φιλιππάκος, ενώ οι Θεσσαλοί, οι οποίοι είναι χωρίς νίκη από τις 21/10/2017, δύσκολα θα μπορέσουν να αποφύγουν τον άμεσο υποβιβασμό. Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε ότι ο Χρήστος Χασανίδης θα έχει εκτός τους Κατσαρέ, Γκογκίδη και τον στρατευμένο Χανέλι.

Περιβόλας 17:00 Απόλλων Πάτρας-Μαρούσι Κατραχούρας-Χαλαμπαλάκης-Λιότσος (Θεοδοσόπουλος)

Ο Απόλλωνας έχει ως βασικό στόχο τα πλέι οφς, και δε την θέση που θα τον στείλει απέναντι στον Ηρακλή, τον οποίο έχει στο 2-0, από τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής στο Ιβανώφειο. Φυσικά, με το πρωτάθλημα να μπαίνει στην 20η αγωνιστική, είναι ακόμη νωρίς για τέτοιους υπολογισμούς, με τους Πατρινούς να θέλουν να φτάσουν στην 13η τους νίκη. Σε περιπέτειες πλέι άουτ έμπλεξε το Μαρούσι μετά την εντός έδρας ήττα από του Παπάγου, και δείχνει ομάδα που ξέρει να παίρνει μεγάλα διπλά.

ΔΑΚ Καστοριάς 17:00 Καστοριά-Ηρακλής Ξενικάκης-Ζαχαρής-Γερακίνης (Πλεξίδας)

Με τα τερτίπια του προγράμματος να φέρνουν σε μια ομάδα Χολαργό και Ηρακλή με την σειρά, είναι βέβαιο πως δυο μαζεμένες ήττες μπορούν να αφήσουν το οποιοδήποτε σύνολο έξω από τον στόχο του. Έτσι ο ΑΣ Καστοριάς μετά την βαριά ήττα στον Χολαργό, όπου αγωνίστηκε χωρίς τον Νίκο Κακλαμάνο, είδε να μένει εκτός τετράδας των πλέι οφς, και θέλει με την δύναμη της έδρας του να επιστρέψει εκεί. Φυσικά, μόνο εύκολο δεν είναι αυτό, με τον Ηρακλή να θέλει να ξεπεράσει την ήττα του στο Ιβανώφειο από τον Απόλλωνα Πατρών, και να μείνει στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, και του απόλυτου πλεονεκτήματος στα πλέι οφς.

Υμηττού 17:00 Αμύντας-Χολαργός Μάνος-Παπαθανασίου-Καλογερόπουλος Φ. (Άκελ)

Ο Αμύντας προέρχεται από το σπουδαίο διπλό που πήρε στην παράταση την προηγούμενη Τετάρτη  (28/2) στο «Δαϊς» με αντίπαλο τον Δούκα, νίκη που του έδωσε το δικαίωμα να φτάσει το ρεκόρ του στο 11-8, και να ονειρεύεται πλέι οφς. Ωστόσο, έχοντας απέναντι του τον Χολαργό αναζητεί μια πολύ μεγάλη υπέρβαση, ενώ άγνωστο είναι αν θα επηρεάσει τους «πορτοκαλί» η κούραση. Ο Χολαργός από την πλευρά του προέρχεται από την άνετη νίκη με την Καστοριά, και έχοντας κάνει δική του την δεύτερη θέση, δεν σκοπεύει να την απολέσει με ευκολία.

Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-Δούκας Θεονάς-Καραβίτης-Μηλαπίδης (Ορφανός)

Ο Φεβρουάριος του 2018 δεν ήταν ο μήνας της ΑΕΨ, η οποία δεν κατάφερε σε αυτό το διάστημα να πάρει κάποια νίκη, και μετρώντας πέντε συνεχόμενες ήττες έμπλεξε σε σενάρια πλέι άουτ. Έτσι, ο Γιώργος Ρεμεντέλας βλέπει το παιχνίδι με τον Δούκα ως μια πρώτη ευκαιρία να επιστρέψει στις επιτυχίες, και να μπορέσει να βγει από την στενωπό όπου έχει βρεθεί. Ο Δούκας έχασε ακόμη ένα παιχνίδι στις λεπτομέρειες (ήττα από τον Αμύντα στην παράταση) και βλέπει το τρένο της παραμονής να απομακρύνεται, αν δεν υπάρξουν υπερβάσεις.

Παν. Σαλπέας 17:00 Εθνικός-Δόξα Λευκάδας Τζαφλέρης-Καλογερόπουλος Λ.-Καρπάνος (Ντάβαρης)

Ο Εθνικός μέτραγε 5/5 με τον Σάββα Συμεωνίδη στον πάγκο του, αλλά την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισε την ήττα στο Περιστέρι, παίρνοντας ένα καλό μάθημα όπως ανέφεραν και οι άνθρωποι του. Η ομάδα του Πειραιά υποδέχεται την Δόξα Λευκάδας χωρίς την παρουσία του Αντώνη Σκλήβα, ενώ στον αντίποδα οι «νησιώτες» έφτασαν στην Αττική με ανεβασμένη την ψυχολογία, έχοντας δυο συνεχόμενες νίκες, με την τελευταία να έρχεται με μια πολύ μεγάλη ανατροπή απέναντι στο Ψυχικό. Στο σημερινό (3/3) παιχνίδι ενδέχεται να επιστρέψει ο Μάρκοβιτς.

Αγιάς 17:00 Ερμής Αγιάς Λαρ.-Περιστέρι Γεωργιάδης-Σιμητόπουλος-Λόρτος (Μπεκιάρης)

Στον Ερμή βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης του ΑΣΕΑΔ για τον μηδενισμό τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν το δυσκολότερο εμπόδιο στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτό είναι το Περιστέρι, το οποίο είναι έτοιμο να γράψει ιστορία, και αφού ισοφάρισε το 19-0 του ΚΑΟΔ, θέλει σήμερα να το ξεπεράσει, και να φτάσει στο 20-0, κάνοντας δικό του ακόμη ένα ρεκόρ. Όσο για την άνοδο, αυτή θα πρέπει να γίνουν εξωφρενικά πράγματα για να χαθεί.

Καρδίτσα 17:00 Καρδίτσα-Αρκαδικός Ανδρικόπουλος-Συμεωνίδης-Τσιρτσιμάλης (Τέγα)

Άλλος αέρας φυσάει στην Καρδίτσα μετά την έλευση του Γιάννη Τζήμα, με τον ΑΣΚ να μετράει δυο συνεχόμενες νίκες, και να θέλει να φτάσει στη νίκη στο σημερινό (3/3) παιχνίδι με τον Αρκαδικό. Οι Θεσσαλοί, που θα έχουν στην διάθεση τους και τον Κουρέπη, έχουν ως στόχο την 7η τους νίκη, κοιτάζοντας παράλληλα να πάρουν και την διαφορά από την ήττα τους με 64-58 στον πρώτο γύρο. Οι Αρκάδες από την πλευρά τους βλέπουν να ξεμπερδεύουν με την μάχη του άμεσου υποβιβασμού, και θα ήθελαν να έχουν την Καρδίτσα στο 2-0, κάνοντας την δική τους υπέρβαση προς την μάχη των πλέι άουτ.


Η Βαθμολογία (σε 19 αγώνες)

1.Περιστέρι 38 (19-0)
————————————
2.Χολαργός 35 (16-3)
3.Ηρακλής 34 (15-4)
4.Απόλλωνας Πατρών 31 (12-7)
5. Δόξα Λευκάδας 30 (11-8)
————————————
6.Αμύντας 30 (11-8)
7.ΑΣ Καστοριάς (11-8)
8.Εθνικός 28 (9-10)
9.Ερμής Αγιάς* 27 (9-10-1 μηδ)
10.Μαρούσι 27 (8-11)
————————————
11.Ψυχικό 27 (8-11)
12.ΑΣ Παπάγου 26 (7-12)
13.ΑΣ Καρδίτσας 25 (6-13)
14.Αρκαδικός 24 (5-14)
————————————
15.Δούκας 22 (3-16)
16.ΑΕ Λάρισας 21 (2-17)

*Ο Ερμής Αγιάς έχει ένα μηδενισμό

photo credit : eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ