22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αγγελόπουλος: “Στο γήπεδο πριν από το τέλος της σεζόν”!

Ο Μάκης Αγγελόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM και μεταξύ άλλων μίλησε για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, που μετά την προ διμήνου... φούρια, δείχνει να έχει "παγώσει". Όμως ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ έδωσε εντελώς διαφορετική εικόνα:

«Αυτή και η επόμενη εβδομάδα είναι καθοριστικές. Συζητάμε λεπτομέρειες για τη χρήση και τη σύμβαση. Έχουμε ολοκληρώσει όσα προβλέπει ο νόμος. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδος θα είμαστε σε θέση να έχουμε ολοκληρώσει. Ο στόχος παραμένει να προσπαθήσουμε να μπούμε αυτή τη σεζόν, έχοντας ολοκληρώσει μόνο τις εργασίες στην αρένα. Οι επενδύσεις πέριξ του γηπέδου να ξεκινήσουν μετά το τέλος του πρωταθλήματος».

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε επίσης για τα νέα δεδομένα, που διαμορφώνονται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μετά τη στρατηγική συμφωνία της FIBA με την αμερικανική εταιρεία GCBH LP για το BCL. Συμφωνία στην οποία, όπως σας ενημέρωσε το basketa.gr, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο:

«Αρχίζει μια μικρή επανάσταση. Είναι η αρχή του τέλους για το σχίσμα που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στο μπάσκετ. Πολύ θετική εξέλιξη. Το στοιχείο που την κάνει διαφορετική είναι ότι πρόκειται για μερική ιδιωτικοποίηση του Basketball Champions League, γιατί οι χορηγοί έχουν πάρει μεγάλο κομμάτι από το μετοχικό κεφάλαιο. Δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο για παγκόσμια ομοσπονδία να έχει δώσει το δικαίωμα σε ιδιώτες να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο.

Τυχαίνει να γνωρίζω κάποιους από τους επενδυτές, είναι μεγάλη ομάδα, που σχετίζονται με τα σπορ στις ΗΠΑ. Άνθρωποι που επενδύουν εκατομμύρια ξέρουν την αγορά, ξέρουν τις δυνατότητες και βλέποντας ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά σε 37 χώρες θεωρούν ότι μπορούν να επενδύσουν. Έψαχναν καιρό διέξοδο, πιστεύουν πολύ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αν το δούμε σε βάθος διετίας τριετίας μπορούν αν δεκαπλασιαστούν τα έσοδα. Πέρα από το ότι κάποιος βάζει τα δικά του χρήματα, προφανώς θα κοιτάξει τα οφέλη της επένδυσής του και θα έχει τη δυνατότητα να φέρει κι άλλους επενδυτές για να δυναμώσει τη διοργάνωση. Το Basketball Champions League αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη και σέβεται τις αρχές των εθνικών πρωταθλημάτων. Μέσα από αυτό θα υπάρχει ενδυνάμωση και για τα εθνικά πρωταθλήματα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ