28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Αγγίζει το FIBA Europe Cup η Βενέτσια (vids)

Σχεδόν με τα δύο χέρια κρατούν οι παίχτες της Βενέτσια το πρώτο ευρωπαϊκό στην ιστορία της ομάδας. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας πέρασε με σκορ 69-77 από την έδρα της Αβελίνο και με το +8 φαντάζουν ως το ακλόνητο φαβορί έχοντας τον επαναληπτικό στην έδρα τους την επόμενη Τετάρτη.

Γράφει ο Γιάννης Μπίτας

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι έχοντας το μυαλό τους στο σκοράρισμα με την πρώτη περίοδο να τελειώνει στο 25-25 ,υψηλό σκορ για ματς που κρίνει τίτλο. Η Βενέτσια συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στην συνέχεια πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα 8 πόντων (40-48). Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι πετούσαν στο καλάθι των αχρήστων βολές αλλά και τρίποντα υπό καλές συνθήκες.

Η 3η και η 4η περίοδος κύλησαν ομαλότερα και σε χαμηλότερη ένταση.Η μεν Αβελίνο προσπάθησε να μειώσει και έφτασε στο 52-54 στο 27’ βρέθηκε όμως και πίσω με 11 στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Το τελικό 69-77 μοιάζει δίκαιο καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο σίγουροι στις προσπάθειες τους.

Για την Αβελίνο που βλέπει το ευρωπαικό να απομακρύνεται , οι Φεσένκο, Ριτς και Γουέλς ήταν διψήφιοι όμως η ομάδα έμεινε με το απογοητευτικό 4/20 στα τρίποντα.

Οι νικητές του πρώτου τελικού σκόραραν όλοι όσοι αγωνίστηκαν με τον Ντέι να σημειώνει 14 πόντους. Σε 18:35 o Μπράμος είχε 6 πόντους και 4 ριμπάουντς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ