17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αγγέλου: “Χτυπάμε χίλιες φορές το βράχο να σπάσει”

Ο Βαγγέλης Αγγέλου έκανε λόγο για την μάχη που δίνει ο Άρης σε πολλά επίπεδα όπως τόνισε φέτος, κάνοντας αναφορά και στον ΕΣΑΚΕ και στα τηλεοπτικά και στο γήπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στη διένεξη με τον Δημήτρη Βεργίνη σε ένα τάιμ άουτ. Όλα αυτά στη συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη.

«Ήταν ένα παιχνίδι με δύο όψεις. Η μία ήταν η δική μας ψυχολογική έπειτα από την ήττα από τον Πανιώνιο, αλλά και της εμφάνισης στην Ουκρανία. Αυτό συμβαίνει σε ομάδες που παίζουν τρεις αγώνες σε οκτώ μέρες. Ακόμη και σε μεγαλύτερες ομάδες συμβαίνει… Δεν λαμβάνω υπ’ όψιν μου αυτό το παιχνίδι. Δίνουμε μάχη με τον εαυτό μας. Πρέπει να πιστέψουμε κάποια στιγμή ότι πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα στάνταρ. Είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε με 20 πόντους. Το σημείο που δουλεύουμε τώρα είναι η απόφαση. Στα τελευταία λεπτά με τον Πανιώνιο είχαμε έξι κακές αποφάσεις στην επίθεση και τρεις στην άμυνα. Σήμερα είχαμε τέσσερις στην επίθεση και τέσσερις στην άμυνα. Το μπάσκετ, όταν το φέρεις στα 3-4 τελευταία λεπτά, είναι θέμα απόφασης. Η απόφαση είναι θέμα να μπορείς να εμπιστεύεσαι αυτούς που σε προπονούν, αυτούς που διοικούν, τους συμπαίκτες του, την δουλειά που γίνεται. Προσπαθούμε όλα αυτά να τα βάλουμε στην ομάδα. Ίσως κάνουμε κάτι λάθος. Δυστυχώς ή ευτυχώς φεύγουμε αύριο για τη Βουλγαρία και επιστρέφουμε για να προετοιμάσουμε αγώνες που έχουν το «πρέπει».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι με πιο δυνατές ομάδες παρουσιάζεται καλύτερος, από ότι σε ομάδες θεωρητικά υποδεέστερες απάντησε: «Έχει λογική αυτή η προσέγγιση, αλλά στο μπάσκετ πρέπει να έχεις κοντή μνήμη. Έχουμε ένα μότο στην ομάδα. Χτυπάμε τον βράχο χίλιες φορές για να τον σπάσουμε. Ξέρετε το «ξύλο» που έφαγε ο κ. Γουλιέλμος στον ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά, ξέρετε τον αγώνα που δίνει για το Παλέ, τι αγώνα κάνει η ομάδα σε πόσους τομείς και ποια μάχη δόθηκε το καλοκαίρι και τι μάχη δίνουν οι παίκτες για να μπουν στο "πρέπει" του Άρη. Πιθανώς να το πληρώσουμε και να πάμε κόντρα στο πρόγραμμα. Αν όμως τώρα σκεφτόμαστε τι κάναμε λάθος, δεν θα έχουμε ενέργεια για το επόμενο παιχνίδι. Πιστεύω στη ομάδα αυτή, πιστεύω στο γκρουπ των ανθρώπων που δουλεύουν για την ομάδα».

Το επεισόδιο με τον Δημήτρη Βεργίνη στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν τον έκανε άμεσα αλλαγή μετά από μια λάθος επαναφορά και δεν τον ξαναχρησιμοποίησε στο παιχνίδι. Ο προπονητής του Άρη δήλωσε σχετικά: «Υπήρξε ένταση αλλά εγώ δεν έχω θέμα. Διαφώνησα με τον Βεργίνη. Έχουμε κάνει θέμα, το θέμα με τον Βεργίνη. Είναι παιδί φιλόδοξο και δουλεύει στους δικούς του ρυθμούς. Και μένα αν με έβγαζε ο προπονητής, θα μάλωνα μαζί του. Δεν τον ξαναέβαλα γι’ αυτή την ένταση, αλλά το αν θα παίζει ή πώς θα παίζει είναι δικό μου θέμα. Δεν σημαίνει ότι έχω δίκιο, αλλά αυτή είναι η άποψή μου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ