18.3 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αγγέλου στο Basketa.gr: «Στην Α1 με το Περιστέρι» (pics)

Η επιστροφή στη Stoiximan.gr Basket League είναι αυτοσκοπός για το Περιστέρι, ενώ όνειρο καριέρας αποτελεί για το Γιώργο Αγγέλου να παίξει στη μεγάλη κατηγορία όπως δήλωσε στο Basketa.gr.

Στα 23 του, έχοντας ξεκινήσει το μπάσκετ στην ΑΓΕΧ κι αφού και συνδύασε σπουδές και μπάσκετ στο πανεπιστήμιο του Σεντ Φράνσις, παίρνοντας το πτυχίο του τόσο στην αθλητική φυσιολογία όσο και στα οικονομικά , επέστρεψε στη χώρα μας και ενσωματώθηκε στο συγκρότημα των δυτικών προαστίων. Ουσιαστικά, παίζει φέτος για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, αν και το καλοκαίρι είχε προτάσεις και από ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. «Είναι η πρώτη χρονιά μου στην Ελλάδα, είναι μια προσαρμογή για εμένα, σε μια νέα χώρα κι έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Είναι πολύ καλό για έναν παίκτη να είναι σε μια έμπειρη ομάδα και να μπορεί να κάνει αυτό που τον καλεί σε κάθε αγώνα ο προπονητής του», παραδέχθηκε για τη μετάβασή του από τις ΗΠΑ και το NCAA στην Ελλάδα και την Α2.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Περιστερίου, με τον Ερμή Αγιάς στο «Ανδρέας Παπανδρέου» για την 5η αγωνιστική, είχε έξι πόντους (τους πρώτους του φέτος), δύο ριμπάουντ και μία ασίστ σε 16.53’. Οι «κυανοκίτρινοι» επικράτησαν με διαφορά 29π. των Λαρισαίων, κάτι φυσιολογικό, αν κι όχι αναμενόμενο εξ αρχής. «Δεν περιμέναμε μια τόσο ευρεία νίκη. Ωστόσο, από τη στιγμή που τέσσερις από τους πέντε βασικούς παίκτες του Ερμή Αγιάς έλειπαν, εκ των οποίων οι δύο ήταν ο Κόμματος και ο Δεμερτζής, ξέραμε ότι ο αντίπαλος δεν θα παρουσίαζε για εμάς τεράστιο εμπόδιο. Βέβαια, δεν πιστεύαμε να πάρουμε τη νίκη με τόσο μεγάλη διαφορά, αυτή είναι η αλήθεια».

Το Περιστέρι έχει ήδη «πέντε στα πέντε», παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος της χώρας και θεωρείται φαβορί για την άνοδο. Ο Γιώργος Αγγέλου δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του: «Ξεκάθαρα, στόχος μας είναι η άνοδος. Προσπαθούμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και, φυσικά, εάν έρθει το αήττητο θα είμαστε ευχαριστημένοι. Πρώτος στόχος, όμως, παραμένει η άνοδος». Μάλιστα, επιχειρώντας να διατηρήσει χαμηλά τον πήχη, συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε παίξει με τους τρεις-τέσσερις τοπ αντιπάλους. Στο πρόγραμμα είχαμε μέχρι στιγμής ομάδες μεσαίας δυναμικότητας ή και πιο χαμηλής. Από την άλλη, κάθε νίκη που παίρνουμε είναι σημαντική και θέλουμε να συνεχίσουμε κερδίζοντας παιχνίδι το παιχνίδι».

Όσον αφορά στο φετινό πρωτάθλημα, και το πόσο δυνατό είναι, συμπλήρωσε το αυτονόητο. «Το Περιστέρι έχει ομάδα επιπέδου Α1, αλλά και η Α2 είναι πολύ ανταγωνιστική. Το όνειρό μου, από πολύ μικρός, ήταν να είμαι στη μεγάλη κατηγορία. Θέλω να παίξω του χρόνου, μαζί με το Περιστέρι, στη Stoiximan.gr Basket League», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αγγέλου, που με πατέρα τον προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει άλλον δρόμο από εκείνον του μπάσκετ.

 

Ο Γιώργος Αγγέλου, που γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1994 κι έλκει την καταγωγή του από τη Χαλκίδα, έκανε τα πρώτα μπασκετικά βήματά του στις ακαδημίες της ΑΓΕΧ, βρέθηκε για μία σεζόν στον Πανιώνιο Λέρου, αλλά επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και με τη φανέλα του Γ.Σ. Χαλκίδας κέρδισε την άνοδο στη Β’ Εθνική, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Ακολούθησε η εμπειρία της Α2, καθώς στα 18 του χρόνια έπαιξε στο Φιλαθλητικό κι υπήρξε συμπαίκτης με τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, στην ομάδα που κατέλαβε την τρίτη θέση τη σεζόν 2012-13. Την επόμενη τετραετία μετακόμισε στις ΗΠΑ για το Σεντ Φράνσις, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και ενσωματωθεί στο ΓΣΠ. Έχει συμμετοχές και με την Εθνική Εφήβων, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ