16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αγγέλου: «Η πρόκληση είναι πιο σημαντική από την πίεση»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου σε δηλώσεις του μετά την ήττα του Άρη από τον Προμηθέα, στάθηκε στην έλλειψη συγκέντρωσης που δείχνουν οι παίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και στην μεγάλη πίεση που δέχεται η ομάδα του.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε:

«Στο τέλος του δευτέρου και αρχές του τρίτου πήραμε όλες τις λάθος αποφάσεις, βάλαμε μόλις 6 πόντους και στο τέταρτο δεκάλεπτο άνοιξε το παιχνίδι και προσπαθήσαμε με μεγάλα σουτ να επιστρέψουμε. Στους 7 πόντους είχαμε έξι λάθος αποφάσεις. Η διάρκεια για μας είναι το ζητούμενο, στη σειρά των αγώνων που έρχεται πρέπει να το προσέξουμε, διότι πλέον θέλουμε αποτελέσματα. Είναι και θέμα συγκέντρωσης, είναι και θέμα πίεσης και το τρίτο είναι ότι το μπάσκετ είναι άθλημα που θα πρέπει να συγκεντρώνεσαι σε πολλούς τομείς. Υπάρχει πρόσθετη πίεση και πρόσθετη πρόκληση στον Άρη. Η πρόκληση είναι πιο σημαντική από την πίεση. Αν μπορεί να αντέξει κάτω από πίεση, τότε εξελίσσεται ένας παίκτης.Στην ομάδα και στους φιλάθλους, όπως είδατε, υπάρχει μια πίεση. Ο Άρης είναι δύσκολο να διαχειριστεί συνεχόμενες ήττες. Πιστεύουμε στην ομάδα και θα είμαστε έτοιμοι. Οι διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν είναι θέμα ψυχοπνευματικής συγκέντρωσης. Ήδη έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο πρωτάθλημα, εμείς δεν έχουμε δικαίωμα και αυτό προσπαθούμε να το αντιστρέψουμε και να το κάνουμε πλεονέκτημα, να παίζει ο ένας για τον άλλον».

Ενώ στη συνέχεια, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, έμπειρος κόουτς είπε:

«Αρχικά συγχαρητήρια στον Προμηθέα για τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι από αυτά που δεν μπορείς να ερμηνεύσεις την εξέλιξη του. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό , το 21-6 ήταν καθοριστικό. Εμείς προσπαθήσαμε να ελέγξουμε από τακτικής πλευράς τις παραμέτρους του παιχνιδιού και  τα στοιχεία εκείνα που έκαναν τον Προμηθέα επιθετικό, δηλαδή είχε μία σχέση σε ασίστ- λάθη, 19 ασίστ, 6 λάθη. Είναι η πρώτη ομάδα στα επιθετικά ριμπάουντ και στα κλεψίματα και εμείς το ελέγξαμε και προσπαθώντας να βρούμε μέσα του δευτέρου και αρχές του τρίτου ένα rotation για την ομάδα μας ώστε να έχουμε μία επιθετική έκφραση και να δούμε τα miss match της αντίπαλης ομάδας μέσα από την κυκλοφορία και δεν καταφέραμε τίποτα από αυτά, όχι γιατί εμείς δεν ήμασταν καλοί αλλά γιατί ο Προμηθέα ήταν πολύ επιθετικός και αποφασιστικός και εκεί επιβλήθηκε κατά κράτος στην ομάδα μας.  Στο δεύτερο ημίχρονο αποφασίσαμε να παίξουμε πιο δυναμικά, να επεκταθούμε σε όλο το γήπεδο και όπως ξέρετε πολύ δύσκολα μπορείς να παίζεις με αυτό το ρυθμό σε όλο το παιχνίδι γι' αυτό χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και συγκέντρωση από όλους τους παίκτες. Στα τελευταία λεπτά, εκεί που συμβαίνουν τα πάντα, πάλι είχαμε τέσσερις αποφάσεις αντίθετες με αυτό που έπρεπε, χάσαμε δύο αμυντικά ριμπάουντ, χάσαμε βολές, κάναμε και δύο κακές επιλογές στην επίθεση, δηλαδή έξι κατοχές ενώ μπήκαν κάποια μεγάλα σουτ, ήταν αυτά που στοίχισαν. Εμείς συνεχίζουμε, ήμασταν σε μία κατάσταση που βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και μπαίνουμε στην επόμενη φάση των παιχνιδιών που για εμάς είναι αρκετά κρίσιμα. 

Στην ερώτηση για το εάν είναι ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας παρά την ήττα, ο τεχνικός του Άρη απάντησε: «Δεν γίνεται να είσαι ευχαριστημένος όταν χάνεις. Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι από τακτικής πλευράς αλλά το τρίποντο του Λίποβι πάνω στον Μπελ στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά από δύο σε πέντε πόντους, αν μιλάμε με δημοσιογραφικό μάτι, και το παιχνίδι ελέγχθηκε. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον Προμηθέας, όσο περνάει ο καιρός, θα βγαίνει η κούρασή του, έχει παιχνίδια δύο φορές την εβδομάδα που και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο, από την άλλη εμείς δεν έχουμε παιχνίδια για να βρούμε ρυθμό και νομίζω αυτό το πληρώσαμε γιατί δεν έχουμε μία σταθερότητα για 40 λεπτά. Δεν μπορούμε μεταξύ δευτέρου και τρίτου δεκαλέπτου να βρούμε αυτή τη σταθερότητα και στα τελευταία τρία λεπτά δυσκολευόμαστε να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Προσπαθούμε να το ελέγξουμε. Οπότε όχι δεν είμαι ευχαριστημένος, ήμουν ικανοποιημένος στο πρώτο ημίχρονο, βέβαια και πάλι κάναμε λάθη, χάσαμε πέντε βολές, χάσαμε επιθετικά ριμπάουντ, τρία λέι απ. Είπαμε να μπούμε στο τρίτο δεκάλεπτο να τα ελέγξουμε όλα αυτά αλλά δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ