17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αβντίγια στο Βasketa.gr: «Μπορώ να κάνω απίστευτα πράγματα με τον Σφαιρόπουλο»

Ένα από τα μεγαλύτερα next big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι αδιαμφισβήτητα ο νεαρός γκαρντ της Μακάμπι, Ντένι Αβντίγια, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο στις μικρές ηλικίες στο Ισραήλ. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης απέναντι στον Ολυμπιακό ο Ντένι Αβντίγια μίλησε στο Βasketa.gr για τα σημεία που έκαναν τη διαφορά στον αγώνα, για τους στόχους του στο μέλλον, για την εμπειρία του στην πρώτη ομάδα, τη συνεργασία του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο αλλά και το ΝΒΑ.

Ποιος μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του ότι πριν καλά καλά ενηλικιωθεί θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί με ένα από τα κορυφαία κλαμπ όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Euroleague; Σίγουρα το παιδί - θαύμα του ισραηλινού και όχι μόνο μπάσκετ, Ντένι Αβντίγια που ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους συνομήλικους τους για την σωματοδομή του αλλά και για τις ικανότητές του.

Ο 18χρονος γκαρντ δίνει ανελλιπώς το παρών στα μικρά κλιμάκια της εθνικής του ομάδας ενώ δεν θα αργήσει η στιγμή να πρωταγωνιστήσει και με την εθνική Aνδρών του Ισραήλ. Όταν τα στοιχεία που παρουσιάζει στο παρκέ είναι τέτοια τότε πιστεύεις ότι δεν υπάρχει... ταβάνι στην περίπτωσή του.

Είναι ο μικρός ήρωας της χώρας του παίρνοντας την εθνική ομάδα U20 στις πλάτες του και οδηγώντας την σε δύο συνεχόμενα χρυσά μετάλλια και με το τελευταίο να πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ, προκαλώντας ένα ολόκληρο έθνος να τον αποθεώνει και να τον αποκαλεί τον νέο επόμενο ηγέτη.

Είναι στο χέρι του ένα... λαμπρό μέλλον και τα πρώτα δείγματα σε συλλογικό επίπεδο είναι ενθαρρυντικά όταν βλέπεις έναν προπονητή όπως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να σε εμπιστεύεται και να σε ρίχνει στα βαθιά χρησιμοποιώντας τον σε παιχνίδια της Εuroleague ώστε να διευρύνει ο Αβντίγια το μπασκετικό του ΙQ δίπλα σε καταξιωμένους παίκτες και να πάρει χρήσιμες συμβουλές και εμπειρίες.

Φέτος παίρνει περισσότερες ευκαιρίες και θεωρείται ως βασικό μέλος της ομάδας του αλλά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Έλληνα τεχνικό προτιμώντας να τον αφήσει στον πάγκο.

Συναντήσαμε τον Ντένι Αβντίγια αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και με πολύ καλή διάθεση και το χαμόγελο μονίμως στα χείλη του τόνισε τα σημεία που έδωσαν την νίκη στη Μακάμπι: «Παίξαμε ενωμένοι σαν ομάδα. Ξέρουμε να κυκλοφορούμε καλά τη μπάλα. Δίνουμε πάντα το 100% και παίξαμε εξαιρετικά σήμερα. Ήμασταν πολύ καλοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου».

Στη συνέχεια μας αποκάλυψε τις συνθήκες που επικρατούν εντός της ομάδας και πως του συμπεριφέρονται οι υπόλοιποι στον σύλλογο, καθώς είναι ο μικρός της... παρέας: «Όλοι στην ομάδα μου συμπεριφέρονται εξαιρετικά, ξέρουν πως να με βελτιώνουν και να με κάνουν καλύτερο παίκτη. Τους σέβομαι όλους έναν προς έναν από τον πρόεδρο μέχρι τους συμπαίκτες και συγκεκριμένα τους συμπαίκτες μου. Είναι πολύ υποστηρικτικοί, μου δίνουν συμβουλές, ξέρουν πως να με χειρίζονται και να με κάνουν καλύτερο».

Ο νεαρός γκαρντ στάθηκε στους ατομικούς του στόχους αλλά και στη συνεργασία του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Θέλω να βελτιωθώ ως παίκτης και να παρουσιάσω τις πραγματικές μου δυνατότητες. Θέλω να μάχομαι σκληρά, να δίνω το 100% και να παραμένω ταπεινός. Ο Σφαιρόπουλος είναι πολύ καλός κόουτς, ξέρει πως να διαχειρίζεται νεαρούς παίκτες. Προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ για να εξελιχθώ και έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και μπορούμε να κάνουμε απίστευτα πράγματα μαζί».

Ένας παίκτης με τις δικές του δυνατότητες και το δικό του χάρισμα δεν γίνεται να μην ακούει τις... σειρήνες του ΝΒΑ και με τη σειρά του απάντησε ότι έχει μάθει αρκετά για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου από τον «δάσκαλό» του Όμρι Κάσπι: «Μιλάμε με τον Κάσπι για το ΝΒΑ αλλά για την ώρα προσπαθώ να επικεντρώνομαι μονάχα στις υποχρεώσεις μου με τη Μακάμπι και να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ. Το ΝΒΑ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και σίγουρα με ενδιαφέρει η προοπτική του αλλά για την ώρα με ενδιαφέρει να πετύχω με τη Μακάμπι τους στόχους μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ