17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αβέβαιος για το μέλλον του ο Γκασόλ

Ο Πάου Γκασόλ πλησιάζει τα 40 του και ακόμα δεν έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αν και παραμένει εκτός παρκέ εδώ κι ένα χρόνο.

Ο Ισπανός φόργουορντ/σέντερ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο ΝΒΑ στις 10 Μαρτίου του 2019, με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς. Εν συνεχεία χειρουργήθηκε δύο φορές, για να αποκαταστήσει προβλήματα τραυματισμών του, και δουλεύει σκληρά ώστε να μπορέσει να επανέλθει. Το φετινό πρωτάθλημα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχει προς το παρόν διακοπεί, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά ο ίδιος δεν είναι σε θέση να απαντήσει εάν αυτό λειτουργεί υπέρ του.

Ο Πάου Γκασόλ είχε στόχο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την Εθνική Ισπανίας, οι οποίοι αναβλήθηκαν για το 2021 εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του COVID-19 σε ολόκληρο τον κόσμο. Μιλώντας στην ισπανική τηλεόραση παραδέχθηκε πως το να κρεμάσει τη φανέλα του δεν αποτελεί προτεραιότητά του, ενώ ναι μεν «κέρδισε» χρόνο για την αποθεραπεία του, αλλά παράλληλα «χάνει» αγώνες.

Όπως εξήγησε ο Ισπανός διεθνής: «Αυτό είναι ένα ερώτημα που αποτυπώνει την αβεβαιότητα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Δεν ξέρω τι θα κάνω. Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά κιόλας, εάν όλα όσα γίνονται και ο χρόνος που περνάει είναι υπέρ μου ή κατά μου. Από τη μία έχω τη δυνατότητα να κάνω τις θεραπείες μου και να προχωρήσω την αποκατάστασή μου, αλλά από την άλλη μειώνεται ο χρόνος που μπορώ να είμαι στο γήπεδο».

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος θεωρείται πως θα είναι η τελευταία του στα παρκέ του μπάσκετ ως παίκτης, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να φορέσει και πάλι τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς. «Θα ήταν κάτι ελκυστικό, κάτι υπέροχο. Δεν είχα κάποια σοβαρή ευκαιρία να επιστρέψω, τα προηγούμενα χρόνια. Έχω υπέροχη σχέση με τον οργανισμό και τους ανθρώπους του και την πόλη», εξήγησε ο Πάου Γκασόλ, που με τους «λιμνανθρώπους» κέρδισε δύο πρωταθλήματα το 2009 και το 2010 και μετά την αποχώρησή του, εν έτει 2014, αγωνίστηκε σε Σικάγο Μπουλς, Σαν Αντόνιο Σπερς και -όπως προείπαμε- τα «ελάφια». Τελευταίος «σταθμός» του ήταν οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, από τους οποίους αποδεσμεύθηκε πέρυσι το Νοέμβριο, πριν παίξει έστω και σε ένα ματς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ