23.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αήττητος πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, MVP η Εζέτζα

Την υπεροχή του επιβεβαίωσε ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός και απέναντι στον ΟΦΗ, καθώς επικράτησε με 62-39 στον τελευταίο αγώνα της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων που φιλοξενήθηκε στα Λουτρά Αιδηψού.

Οι «πράσινες» στο πρώτο δεκάλεπτο «έχτισαν» διαφορά 18 πόντων (22-4). Ο ΟΦΗ με ένα σερί 10-0 στο δεύτερο δεκάλεπτο μείωσε σε 25-17 στο 14.30’, όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (37-22). Οι Κρητικές μείωσαν για τελευταία φορά σε μονοψήφια τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο (39-30), όμως από εκεί μετά το «τριφύλλι» πάτησε... γκάζι μέχρι το τελικό 62-39 και τον τίτλο.
Διαιτητές: Γιακείμη, Καραμπιτσάκος.
Δεκάλεπτα: 22-4, 37-22, 49-33, 62-39.
Παναθηναϊκός (Καντζιλιέρης, Αρχιμανδρίτης): Κάσδαγλη 3, Γκαγκανάτσου 2, Μουρίκη 8 (2), Τσέτα 5 (1), Ζαρρή, Κοιλιά Ν., Νούλα 4, Κοιλιά Π. 2, Εζέτσα 32 (11ρ.), Κακούρη, Τριανταφύλλου 3, Γάτου 3 (1).
ΟΦΗ (Καρλάφτης): Φραγκάκη, Ιατράκη, Παπαδάκη Αικ. 12 (4), Βάτσινα 3, Μπορμπαντωνάκη, Παπαδάκη Ευ. 2, Διαμαντάκη, Κουρατόρα 9 (1), Τζανετή, Κασαπίδη 6, Σφακιανάκη 4, Λιόντα 3.

Πρώτη σκόρερ του τουρνουά αναδείχθηκε η Σύνθια Εζέτζα του Παναθηναϊκού και παρέλαβε το έπαθλο από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ Νίκο Φαρμάκη. Η ίδια παίκτρια αναδείχθηκε και πολυτιμότερη παίκτρια, παίρνοντας το βραβείο της από το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ Άγγελο Παπανικολάου. Στην καλύτερη πεντάδα, εκτός από την προαναφερθείσα, βρέθηκαν και οι Λίλια-Άννα Καρακασίδου (Φάρος Κερατσινίου), Ευαγγελία Νάτσκου (Έσπερος Πάτρας), Ιωάννα Κριμίλη (ΠΑΟΚ) και Ευαγγελία Κοντραφούρη, με την απονομή να πραγματοποιεί η δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου-Σπανού.

Με την παράταξη των ομάδων στο παρκέ του κλειστού της Αιδηψού άρχισε η τελετή λήξης των αγώνων. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, διά του μέλους του Δ.Σ. της Γιάννη Αλεξόπουλου, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στη δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου-Σπανού για την προσφορά του δήμου στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΣΕ Χάρης Μελετίου παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρο του νομικού προσώπου του δήμου Αθανάσιο Τσάντζαλο.

Στον έκτο Πιερικό Αρχέλαο το αναμνηστικό παρέδωσε ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου Αθάνασιος Τσάντζαλος και στον πέμπτο ΟΦΗ την απονομή έκανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιστιαίας-Αιδηψού Δημήτρης Ζουπανιώτης. Στον τέταρτο Έσπερο Πάτρας τα αναμνηστικά παρέδωσε ο αντιδήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Δημήτρης Αγγελόπουλος. Στον τρίτο Φάρο Κερατσινίου τα μετάλλια και τα αναμνηστικά παρέδωσε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ Νίκος Φαρμάκης, ενώ στο δεύτερο ΠΑΟΚ ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΣΕ Χάρης Μελετίου. Τέλος, στον πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό τα μετάλλια απένειμε η δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου-Σπανού και το τρόπαιο το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ Γιάννης Αλεξόπουλος. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός διά του εκπροσώπου του Μάκη Κουτσονικόλα παρέδωσε αναμνηστική φανέλα στη δήμαρχο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ