21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αήττητη κι ωραία στο Μιλάνο (vids)

Το Μιλάνο έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρει μία ακόμα μεγάλη νίκη, αλλά η ΤΣΣΚΑ δεν είναι ακόμα για τα ... δόντια του. Με τον Χίγκινς να κάνει μεγάλο παιχνίδι και τον Ντε Κολό να τον βοηθά, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη διατήρησε το αήττητό της νικώντας στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας με 90-85.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, καθώς όποτε κάποια από τις δύο ομάδες προσπαθούσε να ξεφύγει, η άλλη αντιδρούσε άμεσα και επέστρεφε. Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε με ένα γρήγορο 7-0, αλλά στο 9' το Μιλάνο είχε περάσει μπροστά με 21-16, καθώς ο Τζέιμς βρήκε χώρο για να δράσει και παρέσυρε τους υπόλοιπους.

Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα της ΤΣΣΚΑ εξουδετέρωσε τον Τζέιμς, ωστόσο ήταν ο Γκουντάιτις αυτός ο οποίος, με τη δράση που ανέπτυξε μέσα στις ρακέτες, κρατούσε όρθιο το Μιλάνο, ενώ από την άλλη πλερά ο Χίγκινς και ο Κλάιμπερν ήταν τα βασικά σημεία αναφοράς της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε στο 26' με 36-29, αλλά το Μιλάνο με τα τρίποντα του Μπέρτανς και την σταθερά καλή παρουσία του Γκουντάιτις, επέστρεψε κάνοντας ένα 10-2, περνώντας και πάλι μπροστά με 39-38 στο 18' και διατηρώντας αυτό το ισχνό προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου (41-40).

Με το που άρχισε η τρίτη περίοδος ο Μίτσοφ πήρε... φωτιά κι άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς από την περιφέρεια. Ο Τζέιμς βλέποντας ότι όλη η άμυνα ήταν προσαρμοσμένη πάνω του, φρόντισε να μοιράζει την μπάλα και να φτιάχνει καταστάσεις για τον Σέρβο και τους υπόλοιπους, ενώ και ο Μπέρτανς ήταν ζεστός. Χάρη σε αυτούς το Μιλάνο εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της ΤΣΣΚΑ και στο 27' κατάφερε να πάρει μια διαφορά 13 πόντων (64-51) δείχνοντας να κυριαρχεί απόλυτα.

Όμως η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έβγαλε αντίδραση. Σοβαρεύτηκε στην άμυνα και στην επίθεση οι Ντε Κολό και Χίγκινς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Στα επόμενα 4 λεπτά η ΤΣΣΚΑ έτρεξε ένα σερί 17-2 και πέρασε μπροστά με 68-66 στις αρχές της τελευταίας περιόδου, αποκτώντας τον έλεγχο του αγώνα.

Το Μιλάνο δεν τα παράτησε και προσπάθησε να επανέλθει άμεσα. Με τους Τζέιμς και Μίτσοφ να πρωτοστατούν διατήρησε την επαφή του με το σκορ, ακόμα κι όταν η ΤΣΣΚΑ, με τον Πίτερς να δίνει κι αυτός κάποιες επιθετικές βοήθειες, πέρασε μπροστά με 77-71 στο 35'. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 2,5 λεπτά πριν από τη λήξη με τριποντο του Τζέιμς (80-80), αλλά η άμυνα της ΤΣΣΚΑ τους κράτησε άποντους για τα επόμενα δύο λεπτά. Ο Χίγκινς ήταν "ζεστός", το σκορ στο 39΄έγινε 80-86 και όλα κρίθηκαν οριστικά.

O ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Κόρι Χίγκινς σκόραρε 23 πόντους με 6/11 σουτ και ήταν ο παίκτης που πρωταγωνίστησε, μαζί με τον Ντε Κολό, στην ανατροπή του -13 της τρίτης περιόδου, ενώ ήταν και αυτός που έβαλε κρίσιμα καλάθια, όταν στο τέλος το Μιλάνο προσπάθησε να φανεί ξανά απειλητικό.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ρεσιτάλ ομαδικότητας από τους Μάικ Τζέιμς και Σέρχιο Ροντρίγκεθ. 12 ασίστ μοίρασε ο πρώτος και 10 ο δεύτερος, που στο τέλος χαμογέλασε κιόλας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ