24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ίβκοβιτς: “Είμαι τυχερός…”

Η αντίστροφη μέτρηση για το φιλικό (20/9) προς τιμήν του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε στην αίθουσα συνεντεύξεων του ΣΕΦ. Ο θρυλικός Σέρβος προπονητής βρέθηκε στο γήπεδο όπου γνώρισε μεγάλες δόξες. Δίπλα του αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, o οποίος πήρε πρώτος το λόγο.

"Είμαστε περήφανοι που ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα δώσει την τελευταία του παράσταση στο ΣΕΦ. Ο κόουτς έβαλε τις βάσεις για να κατακτήσει ο Ολυμπιακός δύο φορές την Ευρωλίγκα. Δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά την ιδέα του να γίνει εδώ ο αγώνας, ο οποίος έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ευρωλίγκας.

Θα αγωνιστούν παίκτες που έχουν παίξει υπό τις οδηγίες του Ίβκοβιτς, ενώ το "παρών" θα δώσουν και μεγάλες προσωπικότητες. Από αύριο (29/8) κυκλοφορούν τα εισιτήρια στο ίντερνετ, ενώ τα διαρκείας δεν ισχύουν. Ο κόουτς θέλει να δοθούν τα έσοδα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ο αγώνας θα καλυφθεί από την COSMOTE TV".

Ίβκοβιτς: "Δικαιώθηκα που ήρθα δύο φορές στον Ολυμπιακό"

Στη συνέχεια το λόγο πήρε το τιμώμενο πρόσωπο, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς: "Χαίρομαι που είμαι εδώ κοντά σας. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό, τους προέδρους του, που δέχθηκαν να διοργανώσουν το παιχνίδι. Είμαι τυχερός που είχα την ευκαιρία να έχω τόσο μεγάλους παίκτες σε τόσες γενιές. Δικαιώθηκα που ήρθα για δεύτερη φορά στην ίδια ομάδα.

Θα είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας του Ολυμπιακού κι εγώ θα προσπαθήσω μαζί με τους συνεργάτες μου να φτιάξουμε μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας. Παίκτες από Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ από την τελευταία ομάδα μου, την Εφές, και παίκτες από την Σερβία. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει τους καλύτερους φιλάθλους και τους καλώ να βρεθούν στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια. Τα έσοδα θα πάνε σε δύο ιδρύματα".

Αναφερόμενος στην κούπα της Ευρωλίγκας που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το 2012 στην Κωνστναντινούπολη με το "πεταχτάρι" του Πρίντεζη, είπε, αποθεώνοντας παράλληλα τον Σπανούλη: 

"Ήταν δύσκολες στιγμές τότε, έφυγαν πολλά αστέρια, το μπάτζετ κατέβηκε πολύ. Είχαμε έναν κορμό Ελλήνων παικτών και μια ομάδα πρέπει να έχει ντόπιους παίκτες, κορμό, για να πετύχει. Αυτή  η γενιά με τον αρχηγό εδώ, έδωσαν πάρα πολλά. Είναι ακόμα μαζί και τους εύχομαι να συνεχίσουν έτσι.

Ο πιο επαγγελματίας παίκτης που είχα ήταν ο Σπανούλης, και το μεγαλύτερο παλικάρι. Θυμάμαι ένα ματς με την ΤΣΣΚΑ, Δεκέμβριο μήνα και έλεγαν πως θα γυρίσει Ιανουάριο. Και μου είπε όχι, θα παίξω. Έβαζα πάντα μπροστά τους παίκτες. Ο κόσμος έρχεται να βλέπει τους παίκτες, όχι τους διαιτητές ή τους προπονητές. Δουλειά μου ήταν να βάζω τους παίκτες στην κατάλληλη θέση".

Σπανούλης: "Περήφανος που συνεργάστηκα με τον Ίβκοβιτς"

Δίπλα στον Ντούντα ο Βασίλης Σπανούλης είπε: "Ό,τι και να πω για τον κόουτς θα είναι λίγο. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι που κατέκτησε. Αυτό είναι το λιγότερο. Έχει βγάλει παίκτες, που αν δεν ήταν αυτός, δεν θα είχαν φτάσει ψηλά. Θεωρώ τον εαυτό μου περήφανο που βρέθηκα υπό τις οδηγίες του. Το γήπεδο πρέπει να είμαι γεμάτο, να συντελέσουμε όλοι ώστε να γίνει μια γιορτή αντάξια όσων έδωσε ο κόουτς".

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θυμήθηκε και τις συμβουλές του Ντούντα: "Μου έλεγε ότι έπρεπε να είμαι παράδειγμα για όλους. Στην προπόνηση, παντού. Μου έδωσε τρομερή ψυχολογία. Είχε ένα τεράστιο χάρισμα να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη. Έβγαλε τον καλύτερό μου εαυτό, με στήριξε στις δύσκολες στιγμές. Και όταν ο προπονητής σου ανεβάζει την ψυχολογία, είναι εύκολο μετά για τον παίκτη να παίξει καλά. Πάντα οι συμβουλές του ήταν στο μυαλό μου, και ήθελα να του ανταποδώσω όλα αυτά που μου χάρισε. Η αγάπη μου για το μπάσκετ είναι τεράστια, η επιθυμία μου να κατακτήσω τίτλους είναι μεγάλη. Δεν σκέφτομαι ακόμα την προπονητική".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ