19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ίβκοβιτς για Hall of Fame

Το όνομα του Ντούσαν Ίβκοβιτς βρίσκεται για πρώτη φορά ανάμεσα στα υποψήφια για την είσοδό τους στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, για την κλάση του 2021.

Ο 77χρονος παλαίμαχος παίκτης και τεχνικός, ο οποίος ολοκλήρωσε τη μακρόχρονη προπονητική πορεία του το 2016 στην Εφές Αναντόλου, αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Ευρωλίγκα δύο φορές με τον Ολυμπιακό, ενώ στη χώρα μας κάθισε στον πάγκο και των Άρη, ΠΑΟΚ, Πανιωνίου και ΑΕΚ.

Στην κατηγορία των διεθνών ανακοινώθηκε για ακόμα μία χρονιά το όνομα του αδικοχαμένου Αλφόνσο Φορντ, του Τόνι Κούκοτς, των Ταλ Μπρόντι, Τζάκι Σαζαλόν, Τζιουσέπε Γκέργκια, Σεμέν Καλίπσκι, Βλάντιμιρ Κοντράσιν, Μάρκος Λέιτι, Σιμόν Μιζράχι, Άλντο Οζόλα, Αμάουρι Πάσος, Νταν Πέτερσον, Μανουέλ Σάιθν, Τόγκο Σοάρες, Ράνκο Ζεραβίτσα και για πρώτη φορά του Εντουάρτο Λάμας.

Από τα ονόματα των υποψηφίων Βορειοαμερικανών, που ανακοινώθηκαν από την επιτροπή του μουσείου και θα πρέπει τώρα να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες ψήφους για να εισέλθουν στην «αίθουσα της δόξας», ξεχωρίζουν εκείνα των Πολ Πιρς, Νταγκ Κόλινς, Μάικλ Κούπερ, Λόρεν Τζάκσον, Λου Χένσον, Βαλ Άκερμαν και Γιολάντα Γκρίφιθ, ενώ οι -μεταξύ άλλων- Τσάνσεϊ Μπίλαπς, Κρις Μπος, Ρίτσαρντ Χάμιλτον, Μπέκι Χάμον και Μπεν Ουάλας επιστρέφουν με νέα υποψηφιότητα.

Ποιοι, εν τέλει, θα καταφέρουν να εισαχθούν στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame θα ανακοινωθεί στο περιθώριο του φετινού Φάιναλ Φορ του NCAA που θα λάβει χώρα στην Ιντιανάπολις στις αρχές Απριλίου. Η είσοδoς των φιναλίστ στο HOF θα γίνει κι επίσημα το Σεπτέμβριο, σε ειδική τελετή στο Σπρίνγκφιλντ, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Θυμίζουμε πως η τελετή εισόδου για την κλάση του 2020 αναβλήθηκε για την άνοιξη του 2021, συγκεκριμένα θα γίνει 13-15 Μαΐου στο «Mohegan Sun» στο Κονέκτικατ.

Για να συμπεριληφθούν οι υποψήφιοι στην κλάση του 2021 θα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 18 από τις συνολικά 24 ψήφους. Δείτε, εδώ, αναλυτικά όλους τους υποψήφιους για την κλάση του 2021.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ