16.1 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ίαν Βουγιούκας στο basketa : «Επιβάλλεται να κερδίσουμε στην Μαδρίτη»

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 στην προημιτελική σειρά με την Ρεάλ Μαδρίτης, και μετά το 89-82 με το οποίο ηττήθηκε θα ψάξει μια νίκη σε δυο παιχνίδια στην Μαδρίτη, ώστε να ξανά κάνει δικό του το πλεονέκτημα έδρας.

Αυτό επισήμανε στις δηλώσεις του στο basketa.gr ο Ίαν Βουγιούκας, με τον έμπειρο σέντερ να αναφέρει πως οι πρωταθλητές Ελλάδας επιβάλλεται να ψάξουν τη νίκη, ενώ μίλησε για την ενδεχόμενη επιστροφή του Γιούλ, αλλά και τις εντάσεις με τους παίκτες της Ισπανικής ομάδας.

Τι έφταιξε μέσα σε δυο ημέρες και η Ρέαλ έφερε τα πάνω κάτω στη σειρά, δείχνοντας να μπαίνει από την αρχή δυνατά : «Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο βρισκόμασταν μπροστά στο σκορ, και είχαμε την έλεγχο της κατάστασης. Η ζημιά έγινε στο δεύτερο μισό, όπου δεχτήκαμε 53 πόντους, τιμώρησαν κάθε λάθος που κάναμε. Ξέραμε ότι θα αντιδρούσαν, μας κέρδισαν κατά κράτος στα ριμπάουντ, και κάθε διεκδικήσιμη φάση ήταν λες και ήταν στα χέρια τους η μπάλα».

Πλέον η σειρά μεταφέρετε στην Μαδρίτη, μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει με την σειρά του μπρέικ : «Επιβάλλεται. Και 2-0 να κερδίζαμε θα πηγαίναμε την άλλη Τρίτη (24/4) να κερδίσουμε εκεί μέσα. Φυσικά θα ήταν καλύτερα να είχαμε το απόλυτο, αλλά πλέον αν δεν τα καταφέρουμε την Τρίτη θα πρέπει να το ψάξουμε την Πέμπτη. Δεν αλλάξει το σκεπτικό μας», και κατά πόσο το πιστεύουν στην ομάδα : «Εννοείται. Και σήμερα (χθες 19/4) βρεθήκαμε κοντά στο να το κάνουμε 2-0, άρα μπορούμε να το κάνουμε στην Μαδρίτη, και να «κλέψουμε» ένα παιχνίδι ώστε να μεταφέρουμε την σειρά ξανά στο σπίτι μας».

Έχετε σκεφτεί ενδεχόμενο επιστροφής του Γιούλ και πόσο θα επηρεάσει αυτό την κατάσταση : «Όλοι γνωρίζουμε τι παίκτης είναι ο Γιούλ, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, και αν δεν παίξει σίγουρα θα είναι καλό για εμάς, γιατί έχουν ένα θέμα στη δημιουργία, αλλά αν αγωνιστεί θα παρουσιαστούμε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε».

Αν τους επηρέασε ο δυνατός τρόπος που μπήκε η Ρεαλ, και πως σχολιάζει την ένταση στο τέλος : «Οι παίκτες της Ρεάλ είχαν πληγωθεί, είναι παίκτες με χαρακτήρα, και ξέραμε ότι θα αντιδρούσαν, και θα κάνανε το παιχνίδι πιο βρώμικο. Εμείς πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, να αλλάξουμε κάποια πράγματα που κάναμε λάθος, και να κερδίσουμε στη Μαδρίτη».

photo credit : eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ