20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ήφαιστος οκτάδας στη Ρόδο

Ο Ήφαιστος Λήμνου έφυγε με το "διπλό" από τη Ρόδο, επικρατώντας με 60-78 επί του Κολοσσού για τη 17η αγωνιστική της Basket League. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου πήρε την 9η νίκη της στο πρωτάθλημα κάνοντας ακόμη ένα καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση μίας θέσης στην οκτάδα, βυθίζοντας τον Κολοσσό στη δίνη του υποβιβασμού.

Ο Ήφαιστος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πήρε από την αρχή προβάδισμα πολύ νωρίς στο πρώτο δεκάλεπτο (4-9, 5'), με τους φιλοξενούμενους να χαλαρώνουν προς το τέλος της περιόδου και τον Κολοσσό να μειώνει με δύο διαδοχικά καλάθια του Πίνκστον για το τελικό 12-15 του δεκαλέπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η "ψαλίδα" συνέχισε να μεγαλώνει για τον Ήφαιστο ιδιαίτερα από το 13' και μετά όταν ο Ουίγκινγκς έγραψε το 16-20. Προς το τέλος της περιόδου, η διαφορά έφτασε στο +11 με δύο εύστοχες βολές του Σταμάτη ενώ ο Ήφαιστος συνέχισε να βρίσκει λύσεις από το τρίποντο την ώρα που ο Κολοσσός είχε 0/11 τρίποντα. Το τελικό 27-38 διαμόρφωσε ο Τζέρι Σμιθ με εύστοχο σουτ τριών πόντων.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η αστοχία του Κολοσσού από τα 6,75 συνεχίστηκε. Σμιθ και Έβανς αύξησαν κι άλλο τη διαφορά για τους Λημνιώτες, ενώ με τη σειρά τους οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να "μαζέψουν" και να μειώσουν με αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος να τελειώσει στο +13 για τον Ήφαιστο (41-54). Το τέταρτο δεκάλεπτο δεν ήταν τόσο άνετο για τον Ήφαιστο, αφού από νωρίς ο Κολοσσός άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και ξεκίνησε να μειώνει (52-60, 34'). Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου ωστόσο έδειξαν την απαραίτητη σοβαρότητα και πήραν με άνεση τη νίκη. Το τελικό 60-78 διαμόρφωσε ο Τσούπκοβιτς με δύο εύστοχες βολές.

Δεκάλεπτα: 12-15, 27-38, 41-54, 60-78

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Κορυφαίος στη νίκη του Ηφαίστου απέναντι στον Κολοσσό δεν ήταν άλλος από τον Αντουέιν Ουίγκινγκς ο οποίος πέτυχε 17 πόντους ενώ την ίδια στιγμή είχε και 6 ριμπάουντ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Ο Ήφαιστος πέρα από το καλό ποσοστό ευστοχίας που είχε συγκριτικά με τον Κολοσσό, πήρε σημαντική βοήθεια από τον πάγκο του, ο οποίος του προσέφερε 33 πόντους από τους 78 ενώ την ίδια στιγμή, η ομάδα της Ρόδου δεν είχε την ίδια βοήθεια με τον πάγκο της να  της δίνει μόλις 18 πόντους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ