18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ήττα στο νήμα για την Αστάνα (vid & pics)

Η... ελληνική Αστάνα ηττήθηκε από την Χίμκι στο νήμα με 90-87 με τον Ερλ Ρόουλαντ να είναι καθοριστικός με δύο εύστοχες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η νίκη αυτή έδωσε την τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας στη Χίμκι, αφήνοντας την Λοκομοτίβ Κούμπαν του Ίαν Βουγιούκα στην τέταρτη.

Ο Αλεξέι Σβεντ (23π.) και ο Τζέικομπ Πούλεν (21π.), ενώ για την Αστάνα ο Όουσμαν Κρούμπαλι είχε 29 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Δημήτρης Κατσίβελης 14 πόντους, 7 ριμπαουντ και 4 ασίστ σε 32'40'' και ο Λεωνίδας Κασελάκης 6 πόντους (3/3 2π) και 6 ριμπάουντ σε 20'37'' .

Η Αστάνα έχει ρεκόρ 9-15 και θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα playoffs της VTB.

O Ηλίας Παπαθεοδώρου, προπονητής της Αστάνα, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης πως η ομάδα του «δεν έπαιξε στην αρχή όπως είχαμε σχεδιάσει» για να προσθέσει: «Χάρη στην ήττα της Αβτοντόρ είμαστε στα playoffs και ίσως να μην ήμασταν πνευματικά έτοιμοι, όπως θα έπρεπε. Η Χίμκι είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες στη λίγκα και επιπλέον εκμεταλλεύτηκε με το δικό μας χαλαρό ξεκίνημα. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε όπως έπρεπε, με σωστή αντιμετώπιση του αγώνα και είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρουμε και τη νίκη στο τέλος».

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, προπονητής της Χίμκι είδε τα πράγματα ακριβώς αντίστροφα όπως αναμενόταν: «Μπήκαμε δυνατά στον αγώνα, αλλά μετά ήταν σαν να κατέρρευσε το ίδιο το παιχνίδι μας.

Η Αστάνα από την άλλη δεν ξεκίνησε καλά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε. Ήταν πιο επιθετική και ήμασταν τυχεροί στα τελευταία λεπτά. Σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και υπήρχαν φορές που απλά βλέπαμε τους αντιπάλους μας να σκοράρουν. Θα πρέπει να αλλάξουμε τελείωσε τη συμπεριφορά μας και τη νοοτροπία μας στα playoffs.”

Δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ