21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ήττα λόγω… χρώματος φανέλας

Απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε στη Λίμα, στο πλαίσιο του γυναικείου τουρνουά των φετινών Παναμερικανικών Αγώνων.

Η Εθνική Ανδρών της Αργεντινής κατέκτησε προ ημερών το χρυσό μετάλλιο, η αντίστοιχη γυναικεία ομάδα όμως δεν κατάφερε να προχωρήσει πέραν των ομίλων εξαιτίας λάθους στο... χρώμα φανέλας. Οι παίκτριες του Λεάντρο Κόστα έχασαν στην πρεμιέρα από τις ΗΠΑ και έπρεπε να κερδίσουν την Κολομβία για να προκριθούν στην επόμενη φάση. Βρέθηκαν κανονικά στο «Coliseo Eduardo Dibo», προθερμάνθηκαν, τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, αλλά όταν ήρθε η ώρα να γίνει το τζάμπολ διαπιστώθηκε πως είχαν κάνει λάθος στις φανέλες που επέλεξαν να φορέσουν: δεν ήταν στο σωστό χρώμα.

Η Αργεντινή έπρεπε να παραταχθεί με λευκή εμφάνιση, αφού η Κολομβία είχε ήδη επιλέξει την μπλε. Οι άνθρωποι της ομάδας, μόλις αντιλήφθηκαν το λάθος τους, ζήτησαν να καθυστερήσει η έναρξη της αναμέτρησης, για να προλάβουν να αλλάξουν φανέλες, αλλά ο φροντιστής που πήγε στο ξενοδοχείο για να φέρει τις μπλε εμφανίσεις δεν πρόλαβε να επιστρέψει μες στο προβλεπόμενο 15άλεπτο, όπως ορίζει ο κανονισμός. Οι αντίπαλοι δεν δέχθηκαν να περιμένουν περισσότερο και το φύλλο αγώνα έκλεισε, παίρνοντας τη νίκη στα χαρτιά με 20-0.

Κάπως έτσι οι Αργεντινές αποκλείστηκαν από τη συνέχεια, με τις παίκτριες -απογοητευμένες- να αποχωρούν από το παρκέ χωρίς καν να έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και το διευθυντή εθνικών ομάδων Ερμάν Αμάγια να δηλώνει την παραίτησή της, μαζί με τη γενική αρχηγό Καρίνα Ροντρίγκεζ, αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη. O Φακούντο Καμπάτσο, από την πλευρά του, στάθηκε στο πλευρό των συμπατριωτισσών του κι έγραψε μέσω Twitter: «Πλήρης στήριξη στην ομάδα σε αυτήν τη στιγμή της βαθιάς απογοήτευσης... Τις αγαπάμε και τις εκτιμάμε για όλη την προσπάθειά τους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ