21.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ήταν Χολαργάρα… κι έγραψε ιστορία!

Ο Χολαργός έφτασε σε μια σπουδαία νίκη, την πρώτη στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία, επικρατώντας του Κολοσσού με 74-60 κι επιβεβαιώνοντας, μετά την αξιοπρεπέστατη εμφάνιση της πρεμιέρας στο ΣΕΦ, ότι έχει έρθει... για να μείνει.

Την ιστορική πρώτη νίκη του στην Basket League κατέγραψε στη δεύτερη αγωνιστική της σεζόν αυτής ο Χολαργός, που εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και κατέβαλε με 74-60 τον Κολοσσό Ρόδου, δείχνοντας πως τα πολύ καλά δείγματα της πρεμιέρας στο ΣΕΦ, κόντρα στον Ολυμπιακό, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη, σε ένα ματς ισορροπημένο για 30 λεπτά, βρήκαν τις λύσεις παρά τη δυστοκία τους έξω από τα 6.75 μέτρα με 0/12 τρίποντα, μέσω της άμυνάς τους και μαζί τη συμμετοχή ουκ ολίγων στην εκτέλεση, για να πάρουν δικαίως αυτό το αποτέλεσμα, που μπορεί μελλοντικά να παίξει σοβαρό ρόλο.

Ο Ντάνι Αγκμπελέζε ήταν εξαιρετικός με 17 πόντους και οκτώ ριμπάουντ, ενώ σπουδαία ήταν και η συνεισφορά του Βλάντο Γιάνκοβιτς με 11 πόντους και έξι ριμπάουντ, σε ένα ματς όπου άπαντες πλην Σκουλίδα, σκόραραν από τέσσερις έως 17 πόντους. Στην αντίπερα όχθη, αποδείχθηκε πως ο Κουίνσι Ντιγκς των 16 πόντων με 5/10 σουτ και πέντε ριμπάουντ, ήταν μακράν του δεύτερου καλύτερος, ενώ η στιγμή όπου όλο το γήπεδο σάστισε με την πτώση του, χωρίς πάντως να έχει κάτι σοβαρό, ίσως έπαιξε ρόλο στη μικρή «κατρακύλα» των Δωδεκανησίων στο φινάλε.

Το παιχνίδι

Στο αρχικό 0-4 των Μπράουνινγκ και Κέμπτον, ο Χολαργός αντιπαρέταξε αρκετές λύσεις για ένα δικό του 9-0, με τους Γιάνκοβιτς και Αγκμπελέζε να τον οδηγούν στο +5, με την πάροδο έξι λεπτών (13-8). Ο Ντιγκς ήταν αυτός, που θα πρόσφερε την αντίδραση που έψαχνε ο Κολοσσός αυτή την φορά, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην απόλυτη ισορροπία στο τέλος της πρώτης περιόδου, με βολές του Μαυροειδή (19-19). 

Με... ελληνική «συνταγή», πάντως, η αθηναϊκή ομάδα ήταν εκείνη που θα έπαιρνε ξανά τα ηνία, φτάνοντας έως το +7 με καλάθι του Ντόρσεϊ στα πρώτα 3.5 λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου (27-20). Ακριβώς ίδια ήταν η απάντηση των Νησιωτών, αφού ο Δημάκος βρήκε τα μακρινά σουτ και ο Μαυροειδής δήλωσε ξανά παρών, για να διαμορφώσει ο Ντιγκς το 29-33 σε ένα εξαιρετικό επιμέρους 2-13 μέσα στα επόμενα 3.5 λεπτά. Είχε έρθει, τότε, η ώρα της άμυνας των παικτών του Λυκογιάννη, για να τη σπρώξει σε ένα 8-0, με τον Καμπερίδη να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με το καλάθι του που έκανε το 37-33.

Ο Άσκα ξεκίνησε δυναμικά το δεύτερο ημίχρονο για τον Κολοσσό και τον έφερε μπροστά στα πρώτα 2.5 λεπτά του (43-44), αλλά ένα προσωπικό «σόου» του Αγκμπελέζε και η ουσία που πρόσφερε ο Σπυριδωνίδης μέσα από το ώριμο παιχνίδι του, έδειχναν ξανά να δίνουν το πάνω χέρι στον Χολαργό (52-48 στο 26'). Αυτό θα επιβεβαιωνόταν στο τέλος της τρίτης περιόδου, έστω και σε αυτή τη μικρή διαφορά, με τον Γιάνκοβιτς να έχει ενεργοποιηθεί ξανά (56-52).

Δύο ήταν τα θετικά για τον Χολαργό στην αρχή της τελευταίας περιόδου, αρχικά η τρομερή του άμυνα και ύστερα οι λύσεις των Φιτζπάτρικ-Χόκινς, που για πρώτη φορά έδιναν «αέρα» οκτώ πόντων, στα μέσα του δεκαλέπτου (60-52). Ο Ντιγκς έπεσε άσχημα και «σόκαρε» για λίγο το κοινό, αλλά σηκώθηκε χωρίς να έχει πρόβλημα, για να έρθουν οι Ντόρσεϊ και Χόκινς να φέρουν την απόσταση σε διψήφιο νούμερο (66-56 στο 38'). Τα υπόλοιπα αποτέλεσαν τυπική διαδικασία, με το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη να κρατά τη θριαμβευτική διαφορά, που εν τέλει άξιζε κιόλας.

Δεκάλεπτα: 19-19, 37-33, 56-52, 74-60

ΠΑΡΩΝ ΠΑΝΤΟΥ: Όποτε χρειάστηκε ο Χολαργός μία «ώθηση», ο Ντάνι Αγκμπελέζε ήταν εκεί. Δεν ήταν μόνο οι 17 του πόντοι με οκτώ ριμπάουντ, δηλαδή, αλλά και οι λύσεις που έδινε, είτε για να «τουμπάρει» την κατάσταση η ομάδα του, όταν ο Κολοσσός έμοιαζε ικανός να πάρει το πάνω χέρι, είτε για να της δώσει τη δυνατότητα να έχει εκείνη τα ηνία, όπως έκανε στο τέλος της τρίτης περιόδου, σε ένα διάστημα που για τη συνέχεια θα αποδεικνυόταν καθοριστικό.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Πώς καταφέρνεις να κερδίσεις ένα ματς, όπου έχεις αστοχήσει και στα 12 τρίποντά σου, ενώ ο αντίπαλός σου έχει 8/24; Όταν, φυσικά, μετράς 12 παραπάνω κατοχές, με τον Χολαργό να μετρά εννέα από τα επιθετικά ριμπάουντ και τρία λιγότερα λάθη. Μαζί με τα εννέα κλεψίματα έναντι τεσσάρων του Κολοσσού και το 57% των διπόντων, έναντι 42% στην απέναντι πλευρά, δεν κατάφερε απλά να ισοσκελίσει το κακό αυτό στατιστικό, αλλά και να πάρει διαφορά 14 πόντων.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ