16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Ήταν κάτι που έλειπε το All Star Game»

Οι All Time Stars επιβλήθηκαν των Rising Stars στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία του 22ου All Star Game, αλλά ο μεγαλύτερος νικητής ήταν το μπάσκετ.

Η γιορτή της Stoiximan.gr Basket League αναβιώνει φέτος στην Πάτρα και το «Δημήτρης Τόφαλος», ύστερα από τέσσερα χρόνια. Την πρώτη ημέρα οι παλαίμαχοι έδωσαν… μαθήματα στους νέους, με τον προπονητή τους Μπάνε Πρέλεβιτς να τονίζει σχετικά: «Συγχαρητήρια στον ΕΣΑΚΕ και προσωπικά στον πρόεδρο της λίγκας, γιατί τόλμησε να επαναφέρει την ιδέα του All Star Game και να την υλοποιήσει. Ήταν κάτι που έλειπε από όλους μας, από παίκτες, προπονητές, παράγοντες και φιλάθλους. Είναι ένα Σαββατοκύριακο χαλαρών σχέσεων και εύχομαι η συγκεκριμένη γιορτή να συνεχιστεί. Θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να δω και πιο δυνατές μάχες, π.χ. να δούμε τους παίκτες πολύ σοβαρούς και να δίνουν μάχες μέχρι τέλους για τη νίκη (σ.σ. γέλια). Εγώ το ευχαριστήθηκα και σαν κόουτς, ήταν να σαν έπαιξα. Όχι, δεν το σκέφτομαι να επιστρέψω σαν παίκτης. Τώρα έμπλεξα, άλλωστε, και με το προεδριλίκι (σ.σ. γέλια). Ίσως, πάντως, να επανέλθω κάποια στιγμή».

Ο Τάκης Πετρόπουλος, από την πλευρά του, ανέφερε: «Ήταν μεγάλη χαρά για εμένα που βρέθηκα ανάμεσα στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ και στον πάγκο δίπλα στον Μπάνε Πρέλεβιτς. Μάλιστα, στη διάρκεια του αγώνα μού βγήκαν αυθόρμητα αισθήματα θαυμασμού για την ποιότητα των παικτών ύστερα από όμορφες ενέργειες που έκαναν. Η διοργάνωση είναι επιτυχημένη, όλα κύλησαν άψογα την πρώτη ημέρα και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει και τη δεύτερη. Είναι σημαντική και για την Πάτρα η φιλοξενία του All Star Game στην πόλη μας, ως μια παραδοσιακά μπασκετική πόλη. Έχω ξαναπεί ότι το πατραϊκό μπάσκετ βρίσκεται σε μεταβατική φάση και έχει την ανάγκη ανατροφοδότησης σε όλα τα επίπεδα, παικτών, προπονητών, φιλάθλων και παραγόντων. Είμαι χαρούμενος που ο Μάκης Γιατράς και ο Γιάννης Καστρίτης, δύο παιδιά τα οποία τα γνωρίζω από παλιά, κάθισαν στον πάγκο των Rising Stars. Ο Μάκης είναι Πατρινός, ενώ με τον Γιάννη είχαμε καθημερινή συνεργασία όταν ήμουν τεχνικός διευθυντής στον Απόλλωνα».

Ο ηττημένος τεχνικός, Μάκης Γιατράς, επεσήμανε: «Συγχαρητήρια στον ΕΣΑΚΕ για την αναβίωση του All Star Game. Είναι μια γιορτή για το μπάσκετ και ο κόσμος χαίρεται το παιχνίδι χωρίς να παίζει κανένα απολύτως ρόλο το τελικό αποτέλεσμα. Η όλη εκδήλωση ήταν απόλυτα οργανωμένη, με πολλά event και έπεται και συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα κατακλύσει και την Κυριακή (11/02) το γήπεδο. Ήταν κάτι που έλειπε από το μπάσκετ και εύχομαι η προσπάθεια να συνεχιστεί και το All Star Game να ξαναγίνει θεσμός. Ευχαριστώ τον ΕΣΑΚΕ και τους χορηγούς για την άρτια διοργάνωση και για την επιλογή της Πάτρας. Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε μερικές όμορφες στιγμές πριν από την επανέναρξη του πρωταθλήματος, καθώς θυμίζω ότι την Τετάρτη (14/02) έχουμε πάλι παιχνίδι. Είναι σημαντικό επίσης σε αυτά τα παιχνίδια να μην έχουν και οι παίκτες τραυματισμούς. Σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά, είναι μεγάλη τιμή που ήμουν κόουτς σε μια ομάδα που θέλει να την κοουτσάρει ο κάθε προπονητής. Όλα τα παιδιά των Rising Stars μπορούν εάν συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά να παίξουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο».

Δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Καστρίτης, που εκτέλεσε χρέη βοηθού προπονητή στους Rising Stars: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της προσπάθειας για την αναβίωση του All Star Game. Η πρώτη ημέρα κύλησε άψογα. Οι αντίπαλοί μας απέδειξαν ότι δεν είναι βετεράνοι. Πολλά μπράβο στον ΕΣΑΚΕ, αλλά και στον κόσμο που και σήμερα, αλλά και αύριο θα δείξει ότι ήθελε αυτή την διοργάνωση, ότι έλειπε από το μπάσκετ το All Star Game. Για εμάς τους προπονητές, αλλά και για τους παίκτες είναι κάποιες ευεργετικές στιγμές χαλάρωσης μακριά από προπονήσεις και αγώνες. Είναι σημαντικό και για τα παιδιά να έχουν υγεία και να μείνουν μακριά από τραυματισμούς. Σε ό,τι αφορά σε εμένα, είναι τεράστια τιμή να είμαι εδώ. Πριν από το παιχνίδι το συζητήσαμε με τον κόουτς Γιατρά ότι πριν από χρόνια ήμασταν στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΗ και τώρα βρεθήκαμε εδώ».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ