11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ήταν θέλημα Κλάιμπερν η νίκη της ΤΣΣΚΑ στο ντέρμπι (vid)

Για 30 περίπου λεπτά το ντέρμπι της Φενέρμπαχτσε με την ΤΣΣΚΑ ήταν μία άνοστη σούπα. Η τελευταία περίοδος όμως και η παράταση, αποζημίωσαν όσους παρακολούθησαν το ντέρμπι της Πόλης. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν τελικά η νικήτρια, αφού επικράτησε με 78-77, χάρη σε «γκολ-φαουλ» του Ουίλ Κλάιμπερν στα 11'' πριν το τέλος της παράτασης. Ο Αμερικανός ήταν και ο κορυφαίος των νικητών.

 


Η πρώτη περίοδος κύλησε με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται πολύ στο επιθετικό κομμάτι, γεγονός που αποτυπώθηκε και σε ένα χαμηλό σκορ στο φινάλε της (10-12). Η Φενέρμπαχτσε μετά τους 10 πόντους των πρώτων 10 λεπτών, σημείωσε 15 στα πρώτα πέντε της δεύτερης περιόδου. Με το επιμέρους 15-8, προηγήθηκε με 25-20 όμως παρά τα χαμηλά ποσοστά με τα οποία εκτελούσε η ΤΣΣΚΑ, δεν κατάφερε να ανοίξει την «ψαλίδα». Με τον Κλάιμπερν να ανεβάζει την απόδοση του, η ρωσική ομάδα κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 32-31 παρότι είχε 12/31 σουτ εντός παιδιάς και αρνητικό συντελεστή ασίστ-λαθών (7-9).

 


Οι ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Στα μισά της τρίτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 42-40 και στο τέλος της οι γηπεδούχοι, είχαν στα χέρια τους το φτωχό +2 (51-49). Ο Νάντο Ντε Κολό συνέχισε να κουβαλάει τη Φενέρμπαχτσε που προηγήθηκε με 57-52 στο 33' αλλά πέντε λεπτά πριν το φινάλε, υπήρχε μία ακόμη ισοπαλία (59-59).

 

 

Ένα τρίποντο του Έντι έκανε το 65-64 στο 1:53 όμως ο Κλάιμπερν έδωσε το προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ με 66-65 στο 1:39. Μία τεχνική ποινή στον Ντε Κολό για «φλόπινγκ» έδωσε την ευκαιρία στον Τζέιμς να διευρύνει τη διαφορά για τους Ρώσους όμως ο Αμερικανός έχασε τη βολή, αστόχησε και στο τρίποντο που επιχείρησε. Η Φενέρμπαχτσε με κάρφωμα του ξεχασμένου στη ρακέτα Βέσελι, προσπέρασε με 67-66 στα 36''. Ο Μάικ Τζέιμς κόπηκε στην επόμενη επίθεση της ΤΣΣΚΑ και ο Μπράουν με βολές έκανε το 69-66 στα 21''. Οι Τούρκοι όμως δεν έκαναν φάουλ και με τρίποντο του Κλάιμπερν έγινε το 69-69 στα 16''. Στην τελευταία φάση δεν βρήκαν σουτ και το ματς πήγε στην παράταση.

 

 

Στο επιπλέον πεντάλεπτο η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε με τέσσερις (69-73 στο 43') όμως η Φενέρμπαχτσε επέστρεψε (75-75 στο 44'). Στα 21'' ο Λορένζο Μπράουν κέρδισε φάουλ που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των Ρώσων και με βολές έκανε το 77-75. Ο Κλάιμπερν όμως με «γκολ-φάουλ» στα 11' έδωσε το προβάδισμα ξανά στην ΤΣΣΚΑ (77-78). Ο Μπράουν δεν βρήκε τον στόχο με το μπάσιμο και η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφυγε με τη νίκη από την Κωνσταντινούπολη.

 

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Στα 16'' από το τέλος της κανονικής διάρκειας και παρότι είχε προβάδισμα τριών πόντων, η Φενέρμπαχτσε δεν έκανε τη λογική επιλογή του φάουλ και το πλήρωσε, δεχόμενη το τρίποντο της ισοφάρισης από τον Κλάιμπερν. Έτσι το ματς πήγε στην παράταση.

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Ο άνθρωπος που έκρινε το ντέρμπι ήταν και ο κορυφαίος του. Ο Ουίλ Κλάιμπερν τελείωσε το ματς με 26 πόντους, οι τελευταίοι από τους οποίους έβαλαν ουσιαστικά τον επίλογο. Αξιοσημείωτη από την άλλη πλευρά ήταν η επίδοση των 6/6 τριπόντων του Τζάρελ Έντι για τη Φενέρμπαχτσέ!

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ