23.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ήταν… βασίλισσα… (Video)

Ήταν El Clásico… Είχε από όλα... Νεύρα, ένταση, ωραίες φάσεις, διαφορετικούς πρωταγωνιστές, παλμό από την εξέδρα. Και έναν τελικό νικητή: Τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το τελικό 85-69 επί της Μπαρτσελόνα, στην 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, σφράγισε το πλεονέκτημα της έδρας για τη «βασίλισσα».

Οι Μαδριλένοι ήταν που έδειξαν από την αρχή πως δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να τους αμφισβητήσει κάποιος στο δικό τους σπίτι. Έφτασαν σε double score (14-7, 6’) και για πρώτη φορά στο +10 (21-11) λίγο αργότερα. Ο Σέρχιο Γιουλ είχε ήδη δείξει με τη σειρά του πως ήταν ιδιαίτερα κεφάτος, διάθεση την οποία δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να βρει τον τρόπο να ψαλιδίσει τη διαφορά (22-20, 12’) με τους Στράτο Περπέρογλου και Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Έμεινε κοντά στο σκορ, μέχρι Ντόντσιτς και Γιουλ να οδηγήσουν στο 32-23 (17’).

Το πρώτο καλάθι του Γκουστάβο Αγιόν ήρθε στο 18’25’’ (34-25) και κάπου εκεί το κλίμα άλλαξε. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δέχθηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία και ένα λεπτό αργότερα δέχθηκε και δεύτερη από τον Λουίτζι ΛαΜόνικα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί μέσα σε ένταση, αποδοκιμασίες από την εξέδρα και τον βοηθό του, Χρήστο Παππά, να αναλαβάνει χρέη πρώτου προπονητή στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Και τον Σέρχιο Γιουλ να κάνει κάτι που ξέρει καλά: Μπάζερ μπίτερ στο τέλος του ημιχρόνου για να διαμορφώσει το 41-27.

Αν κάτι χαρακτήρισε την τρίτη περίοδο ήταν τα σουτ τριών πόντων. Και οι δύο ομάδες έδωσαν ρεσιτάλ πίσω από τα 6μ75, χωρίς η Ρεάλ Μαδρίτης να μπορέσει να απειληθεί πραγματικά. Κάπου λίγο μετά το 27’ ο Γκουστάβο Αγιόν έκανε ίσως τη φάση της αναμέτρησης με ένα κάρφωμα ερχόμενος από έξω προς τα μέσα και φάνηκε να... παίρνει μπροστά μετά από αυτό. Σημείωσε έξι συνεχόμενους πόντους και στην τέταρτη περίοδο έδωσε στη διαφορά και τη μεγαλύτερη τιμή της: +19 (76-57, 34’). Τα καλά νέα γιατη Ρεάλ ήταν πως είχε ήδη επιστρέψει στο παρκέ και ο Ντότσιτς, δείχνοντας πως ο τραυματισμός του (19') δεν ήταν κάτι σοβαρό.
Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ήταν αυτός που ανέλαβε να συνεχίσει με τα... νεύρα, καθώς, για να λέμε και την αλήθεια δεν είναι και από τους παίκτες που έχουν συνηθίσει να χάνουν.

 

Λίγο αργότερα μια αγκωνιά από τον Άντε Τόμιτς και η αντίδραση του Τζέισι Κάρολ κράτησαν "ζωντανή" την ένταση ως το φινάλε.

Όλα αυτά δεν επηρέασαν σε τίποτα την υπόθεση νικητής, με τους Μαδριλένους να πανηγυρίζουν το 85-69. Και έχουμε και τα highlights για εσάς:

Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ