21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ήρθε ο Μπάρλοου… για να παίξει ο Άτιτς!

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε επισήμως την απόκτηση του Κέλσι Μπάρλοου, του γιου του παλιού άσου του ΠΑΟΚ, Κεν Μπάρλοου, ο οποίος έκανε φέτος μια πολύ καλή σεζόν στα Τρίκαλα. Η συμφωνία με τον παίκτη έχει επιτευχθεί εδώ και λίγους μήνες, είναι ήδη γνωστή ευρέως, απλά η παρακάτω ανακοίνωση αποτελεί το τυπικό κλείσιμο της υπόθεσης:

"Η ΑΕΚ Β.C. ανακοινώνει, ότι συνήψε συμφωνία με τον αθλητή Κέλσι Μπάρλοου.  Ο Αμερικανός υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.

Βιογραφικό:

Ο Κέλσι Μπάρλοου γεννήθηκε στις  14 Φεβρουαρίου του 1991 στη Θεσσαλονίκη και έχει ύψος  1μ96.

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο  Cathedral στην Ιντιανάπολις. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για το Πανεπιστήμιο του Purdue, ενώ αποφοίτησε από Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στο Σικάγο, έχοντας 14.8 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ μέσο όρο.

Πρώτος σταθμός στην καριέρα του οι Γκραντ Ραπίντς Ντράιβ, θυγατρική ομάδα των Ντιτρόιτ Πίστονς, όπου στην πρώτη του χρονιά είχε μέσο όρο 7.2 πόντους και 2.7 ριμπάουντ. Τον Ιούλιο του 2015 συμμετείχε στο Summer League για λογαριασμό των Πίστονς  και στη συνέχεια ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Ντράιβ. Τον Απρίλιο του 2016 μετακόμισε στην Ευρώπη και στη Γαλλία για την Λιλ, όπου σε 11 αγώνες είχε 11.7 πόντους, 4.7 ριμπάουντ  και 2.2 ασίστ.

Στις 26 Αυγούστου 2016 ο Μπάρλοου υπέγραψε συμβόλαιο με τα Τρίκαλα, όπου σε 26 αγώνες είχε 14 πόντους μέσο όρο, 4.3 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ, ενώ αναδείχθηκε 2ος σκόρερ στην κανονική διάρκεια της Basket League με 363 πόντους".

Ανακοινώθηκε, αλλά θα παίξει στην ΑΕΚ;

Ο Κέλσι Μπάρλοου ανήκει πλέον και τυπικά στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ, αλλά δεν είναι εντελώς βέβαιο ότι θα αγωνιστεί στην ομάδα του χρόνου! Το θέμα του έχει ως εξής:

Αγωνίζεται κυρίως σε θέση "3" ή τουλάχιστον σε αυτή τη θέση υπολογίζει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ότι μπορεί να φανεί περισσότερο χρήσιμος. Σε αυτή τη θέση υπάρχουν ήδη ο Κώστας Βασιλειάδης, αλλά και ο Έντιν Άτιτς. Ο Βόσνιος είναι μεγάλο ταλέντο, στην Αμερική τον θεωρούν ως ένα από τα καλύτερα prospects που υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλά στην ΑΕΚ εδώ και δυο χρόνια... προπονείται μόνο. Φέτος ο Μανωλόπουλος φαίνεται πως έχει αποφασίσει να του δώσει την ευκαιρία. Αλλά αυτό θα αποβεί προφανώς σε βάρος του Μπάρλοου.

Διότι από εκεί και πέρα τα σενάρια είναι δύο: α) Φεύγει ο Βασιλειάδης, που είναι και το πιθανότερο. Σε αυτή την περίπτωση ο Μανωλόπουλος είτε θα αναζητήσει ένα ξένο τριάρι τύπου Μιλόσεβιτς, που να μπορεί να βοηθήσει και στο "4" ή θα κρατήσει τον Μιλόσεβιτς και θα τον κάνει "ζευγάρι" στη θέση "3" με τον 'Ατιτς, που μπορεί να παίξει και στο "2". Άρα ο Μπάρλοου περισσεύει, διότι ως ταλέντο και ως προοπτική ο Άτιτς είναι καλύτερος.

β) Μένει ο Βασιλειάδης. Σε αυτή την περίπτωση θα κάνει αυτός "ζευγάρι" με τον Άτιτς στη θέση "3". Ο Μπάρλοου και πάλι περισσεύει, διότι δεν μπορεί να υπάρξει και τρίτο "τριάρι", το οποίο να μην μπορεί να βοηθήσει λίγο και μέσα στη ρακέτα.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι αποκλείεται να παίξει φέτος ο Μπάρλοου στην ΑΕΚ. Μπορεί να μείνει, εφόσον περάσουν οι επτά ξένοι στο πρωτάθλημα του χρόνου (αποτελεί αίτημα που έχει καταθέσει η ΑΕΚ στον ΕΣΑΚΕ) και να συμμετέχει στο rotation που θα γίνεται. Μπορεί επίσης να μείνει, εφόσον ο Μανωλόπουλος αποφασίσει να πάει με Μπάρλοου-Άτιτς στο "3" και να μην κρατήσει τον Μιλόσεβιτς. Αλλά αυτά τα σενάρια συγκεντρώνουν λιγότερες πιθανότητες.

Εφόσον αποφασιστεί ότι ο Μπάρλοου περισσεύει, θα αναζητηθεί ομάδα να δοθεί δανεικός και εφόσον πάει καλά, να επιστρέψει του χρόνου. Άλλωστε υπέγραψε διετές συμβόλαιο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ