28.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ήρθε ο ηγέτης Ρατάν Μέις (pics)

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (22/08) ο Ξαβιέ Ρατάν Μέις, ο οποίος θέλει να γίνει ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ.

Ο 24χρονος γκαρντ αφίχθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τον υποδέχθηκε ο τιμ μάνατζερ της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ Γιώργος Χήνας, καθώς και εκπρόσωποι του Τύπου. Στις πρώτες δηλώσεις του, μετά τον ερχομό του στη χώρα μας, ανέφερε: «Μίλησα με το κόουτς Μπάνκι και μου είπε πως θέλει να είμαι ο ηγέτης γκαρντ της ομάδας και θα κάνω ό,τι μπορώ. Θέλω να συνεχίσω σε υψηλό επίπεδο. Είμαι ηγέτης και θα πάρω την μπάλα στα δύσκολα. Μου αρέσει να παίζω ως πόιντ γκαρντ. Θέλω να έχω την μπάλα στα χέρια μου και να οργανώνω για την ομάδα».

Σε ερώτηση για το εάν μίλησαν για την «Ένωση» με το συμπατριώτη του, πρώην παίκτη της ΑΕΚ Φιλ Σκραμπ, απάντησε ο Καναδός διεθνής: «Μιλήσαμε κατά τη συνύπαρξή μας στην Εθνική Καναδά και ήταν πολύ ενθουσιασμένος για εμένα που θα παίξω στην ΑΕΚ».

Όταν έπαιζε ακόμα μπάσκετ σε κολεγιακό επίπεδο, στο NCAA με το Φλόριντα Στέιτ, κατάφερε να βάλει 30π. σε διάστημα μόλις 4.38’ και συνολικά 35π. απέναντι στο Μαϊαμι. Για το εάν... σκοπεύει να επαναλάβει την επίδοσή του, στα ευρωπαϊκά παρκέ πλέον, τόνισε χαμογελώντας: «Μακάρι να επαναλάβω παρόμοια εμφάνιση και να βοηθήσω την ομάδα με κάθε τρόπο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ