22.4 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Ήρθε η ώρα να σκοράρουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι

Τελειώνοντας τη δουλειά οι παίκτες του Δημήτρη Τσαλδάρη εξασφάλισαν το δικαίωμα συμμετοχής από τη νέα περίοδο του Ολυμπιακού στη Basket League. Πλέον είναι η σειρά του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου να σκοράρουν.

Οι Ερυθρόλευκοι επιβάλλεται να γυρίσουν εκεί που ανήκουν και να βγουν όλοι κερδισμένοι. Μπορεί να φαίνεται (και να είναι έτσι σε μεγάλο βαθμό) ότι τίποτε δεν άλλαξε για παράδειγμα στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας με τη διαφορά όμως ότι και ο ΠΑΟΚ ζήτησε από τη νέα σεζόν να παίζουν κρίσιμα ματς ξένοι διαιτητές όπως στο ποδόσφαιρο.

Ένα αίτημα των Ερυθρολεύκων, για επαγγελματική διαιτησία, που είχε κοινοποιηθεί αρκετά χρόνια πριν, αλλά ποτέ δεν προχώρησε με αποτέλεσμα στη σεζόν που μόλις τελείωσε να έχουμε επαναλήψεις αγώνων μετά από ενστάσεις για λάθος των διαιτητών και τρομερά παράπονα από το σύνολο σχεδόν των ομάδων.


Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος βρίσκονται... φάτσα με το καλάθι αλλά το ζητούμενο είναι εάν θα αφήσουν τη μπάλα σε αυτό ή θα κάνουν ένα βήμα πίσω ;

Η φιλοσοφία και τα πιστεύω τους λένε «Όχι» αλλά η λογική και η επιθυμία τους (και εφέτος) να ενισχύσουν την ομάδα της καρδιάς τους «φωνάζει» ξεκάθαρα προς ο Ολυμπιακός πρέπει να ανέβει.

Το θέλει διακαώς ο τεχνικός του Γιώργος Μπαρτζώκας και το σύνολο σχεδόν των παικτών του. Πρώτος και καλύτερος ο νέος ηγέτης (μετά την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη) των Πειραιωτών Κώστας Σλούκας που είχε συνηθίσει στην Τουρκία να παίζει δύο (ενίοτε πολύ ανταγωνιστικά) παιχνίδια του τουρκικού πρωταθλήματος και ενδιάμεσα την Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι εάν επανέλθει στην Α1 θα έχει μόνο κέρδη όπως και όλο το ελληνικό μπάσκετ που δέχτηκε δυνατό χτύπημα την τελευταία διετία. Και αυτά δεν θα είναι μόνο οικονομικά αλλά και αγωνιστικά. Διότι με συμμετοχή και στο ελληνικό πρωτάθλημα, παίκτες που ξεχώρισαν στην αναπτυξιακή ομάδα (Νικολαϊδης, Σκουλίδας, Χρηστίδης και Κολοβέρος), θα μπορούσαν να πάρουν περισσότερο χρόνο στην Α1 αντί να βγουν από το κάδρο και να πάνε δανεικοί ή να μένουν στο σπίτι. Όπως και παίκτες που είναι να έρθουν στην ομάδα (Λούντζης και Κάρτερ).

Την απόφαση των προέδρων δεν μπορεί να την προκαταβάλει κανείς, αλλά έχουν μπροστά τους μια πρόκληση να βοηθήσουν την ομάδα να αποκτήσει έναν πολύ πιο σωστό αγωνιστικό ρυθμό παίζοντας όλοι οι παίκτες και σε περισσότερο παιχνίδια.

Δεν αποκλείεται η ΕΡΤ που έχει και τα δικαιώματα των αγώνων να απαιτήσει από τη διοργανώτρια αρχή να είναι παρών και ο Ολυμπιακός. Και αυτό θα είναι καλό γιατί θα εξοστρακιστούν έτσι (αυτό λέει η λογική) πολύ λιγότερα παιχνίδια από το ανοιχτό κανάλι (και σε παλαιά τηλεόραση) στα ψηφιακά αθλητικά κανάλια της κρατικής τηλεόρασης.

Η «Basket League” (όταν κάνουμε λόγο για επαγγελματικό μπάσκετ) είναι επιχείρηση και κανείς δεν θέλει να χάνει τα λεφτά του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ