31.6 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Ήρθε… για να μείνει η Παναγίτσα!

Η Έξω Παναγίτσα επιβραβεύτηκε για τη σπουδαία πορεία των τελευταίων αγωνιστικών στη Γ' Εθνική και, κερδίζοντας με 62-60 στο μπαράζ παραμονής την Νέα Ιωνία, έμεινε στην κατηγορία. 

Ο αγώνας μεταξύ Νέας Ιωνίας και Έξω Παναγίτσας αναμενόταν ένας... πόλεμος και αυτό έγινε στην Ελευσίνα. Σε ένα παιχνίδι, που «έσπασε καρδιές» σε όλη του τη διάρκεια, με ουκ ολίγες αλλαγές στο προβάδισμα, η «μπίλια» τελικά θα καθόταν στην ομάδα από την Εύβοια, η οποία παρά τα ουκ ολίγα της προβλήματα, αγωνιζόμενη με έξι παίκτες και πρώτη αλλαγή στο 29ο λεπτό, κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη Γ' Εθνική, στέλοντας στην Α' ΕΣΚΑ την αθηναϊκή ομάδα.

Οι εναλλαγές στο σκορ, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ήταν αρκετές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που δείχνει πόσο σημαντικό θεωρείτο το προβάδισμα των τυπικά γηπεδούχων στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, φτάνοντας στους έξι πόντους (46-40), με ένα σερί 8-0 σε εκείνο το διάστημα, για να καταλήξει στο +5 στο τέλος του δεκαλέπτου (55-50). Εκεί, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι το σύνολο του Γιώργου Βελισσαράκου άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις, αλλά δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με μία άμυνα για σεμινάριο στην τελευταία περίοδο, που επέτρεψε μόλις πέντε πόντους στην Νέα Ιωνία, κατάφερε να πετύχει την ανατροπή, με τον Θεοδωράκο να μετατρέπεται στον ήρωα της χρονιάς για την ομάδα, με καλάθι του που σημείωσε το 60-62 στα 110" για το φινάλε. Είχε, μάλιστα, την ευκαιρία να «καθαρίσει», όταν ο Σπύρου έχασε μόνος του λέι απ στον αιφνιδιασμό, μετά από εξαιρετική άμυνα που ακολούθησε το τάιμ άουτ του κόουτς Δαμιανίδη στα 27". Ύστερα από εκείνο το χαμένο λέι απ, όμως, χρόνος δεν απέμενε για την Νέα Ιωνία και το σουτ από το κέντρο δεν είχε τύχη, για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί των θριαμβευτών.

Διαιτητές: Δημόπουλος-Κυριακόπουλος.
Δεκάλεπτα: 17-14, 35-37, 55-50, 60-62.
Νέα Ιωνία (Δαμιανίδης):  Καρτέρης 2, Καραθανασόπουλος Αθ. 6 (2), Ηλιόπουλος, Καραθανασόπουλος Αλ., Γεωργίου Φ. 17 (4), Μαυρίδης 5 (1), Λαμπρόπουλος, Λίτσιος  16 (1), Σιούτης  8 (2), Βασιλακάκης, Καλάσουντας, Γεωργίου Γ. 6.
ΑΕΕ Παναγίτσας (Βελισσαράκος): Καρβούνης  3 (1), Σπύρου 5 (1), Θεοδωράκος  17 (1) Γκιζόγιαννης 20, Δρακάκης 9, Σβορώνος 9 (1).

Photo Credits: Pkmoonwalker Cph



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ