21.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ήρεμα και ωραία στο σπίτι του (Video)

Ο Παναθηναϊκός συνήλθε γρήγορα και έφτασε σε μια άνετη νίκη με το τελικό 74-61 επί της Αρμάνι Μιλάνο με το τελικό στο ΟΑΚΑ, για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ποιος ξέρει τι τους είπε ο Τσάβι Πασκουάλ εκεί στο πρώτο τάιμ άουτ. Οι Ιταλοί είχαν μπει κεφάτοι στο παιχνίδι, είχαν οδηγήσει στο 2-10 (4’10’’) και μάλιστα με τα ριμπάουντ να είναι 0-7! Με τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει τρία φάουλ σε ένα λεπτό! Τα πράγματα δεν έδειχναν καλά. Ο Ισπανός φαινόταν να μην μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Κάλεσε τους παίκτες του στον πάγκο.

Με την επιστροφή έγινε ολική μεταμόρφωση: Οι «πράσινοι» έφτασαν στο 21-13 (12’ ) με τα ριμπάουντ να περνάνε πλέον και στα χέρια των γηπεδούχων, τα τρίποντα να μπαίνουν, έναν Νίκο Παππά που έδινε ότι χρειαζόταν και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ξεσηκώνοντας το γήπεδο με μία τάπα στον αιφνιδιασμό (με τον Μπουρούση να ακολουθεί με μία ακόμη σχεδόν συνεχόμενη) και καμία μπάλα να μην πηγαίνει χαμένη.

Ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό και η μεγαλύτερη απόδειξη ήταν αυτό το +13 του ημιχρόνου (38-25).

Με την επιστροφή στο παρκέ ήταν σαν να μην είχαν πάει ποτέ οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που βρισκόταν, οδηγώντας ως το +18 (45-27, 24’), κάνοντας το δικό του παιχνίδι  και χαρίζοντας θέαμα.

Περίπου στην ίδια διαφορά βρισκόταν η αναμέτρηση  με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (57-40) και θα μπορούσε να ήταν και ευρύτερη, αν οι «πράσινοι» απέφευγαν κάποια λάθη, κυρίως στην προσπάθειά τους να χαρίσουν εντυπωσιακές φάσεις.

Ο Μάικ Τζέιμς έστειλε τη διαφορά στο +20 (60-40, 30'10''), πριν οι Ιταλοί με δύο τρίποντα του Αμπάς, πλησιάσουν (62-48, 32'30''). Μϊα ασίστ και μία τάπα του Μπουρούση, ένα κάρφωμα του Τζέιμς στον αιφνιδιασμό και ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραφε και πάλι +19 (67-48, 33'). Το σκηνικό το είδαμε σε επανάληψη και λίγο αργότερα με την Αρμάνι Μιλάνο να μειώνει στους 13 (71-58). Ελάχιστα νωρίτερα ο Κρις Σίνγκλετον είχε χάσει ένα κάρφωμα από αυτά που δεν χάνονται, εντελώς μόνος του, με το γήπεδο να τον χειροκροτεί μετά από παρότρυνση του Τζέιμς Γκιστ. Χωρίς την παρότρυνση κανενός πάντως αποφάσισε να δείξει πως δεν τρέχει και τα καλύτερα των συναισθημάτων για τον πρώην "πράσινο" Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Ο Κέι Σι Ρίβερς με τρίποντο έλυσε την "πολιορκία" για το 74-58, πριν γραφτεί το τελικό 74-61.

 

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Η ομάδα... Όλοι έκαναν και πρόσφεραν από κάτι. Ακόμη κι αυτοί που δεν φαίνονται μέσω των αριθμών έχουν μεγάλο μερίδιο στη σημερινή εικόνα του Παναθηναϊκού, με μάχες και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Τα κλεψίματα του Παναθηναϊκού ίσως να δείχνουν ανάγλυφα τη διάθεση που είχαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ και την πρόθεση των "πράσινων" να ξεκινήσουν τα πάντα από την επιθετική άμυνα.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ