24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν το δείξαμε»

Ο Ζάνις Πέινερς είναι ο ξένος παίκτης που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ για την επόμενη περίοδο. Το θέλει ο ίδιος, το θέλει και η ομάδα. Οι ίδιες παράμετροι ισχύουν και για τον Κλάντον που όμως αναπόφευκτα θα βγει στην αγορά για ένα καλύτερο συμβόλαιο που δεν μπορεί να το φτάσει ο Δικέφαλος.

 

Ο Πέινερς μίλησε για το φινάλε της σεζόν, τη σειρά με τον Άρη και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του. Αναφερόμενος στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν παραδέχτηκε: «Ο Άρης ήταν καλύτερος, ήταν μπροστά στο σκορ σε όλο το παιχνίδι και δεν μπορέσαμε να περάσουμε εμείς μπροστά. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο, δεν ήταν το φινάλε που θέλαμε εμείς αλλά και αυτοί».

 

Για το παθητικό 84 πόντων σε ένα ματς αυτής της κρισιμότητας, ο Πέινερς είπε: «Εβαλαν δύσκολα σουτ, με κάποια ντράιβ αλλά και πολλά τρίποντα ακόμη και στο transition. Εμείς όμως από την πλευρά μας δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε, δεν αντιμετωπίσαμε σωστά τον Ντραγκίτσεβιτς. Ετσι βάζοντας τα σουτ απέκτησαν αυτοπεποίθηση. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο δεύτερο μέρος αλλά βρήκαν άλλο τρόπο για να μείνουν μπροστά στο σκορ αφού και εμείς χάσαμε πολλές βολές αλλά και ελεύθερα σουτ. Είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε».

 

Αναφερόμενος στη βιασύνη της ομάδας του όταν μείωσε από τους 14 στους δύο πόντους, είπε: «Είναι αλήθεια. Κάναμε κλεψίματα και χάναμε την μπάλα ή βγαίναμε στον αιφνιδιασμό και χάναμε τα λέι απ. Έτσι δεχόμασταν αμέσως καλάθια. Δεν μπορούσαμε να τους σπάσουμε έτσι ψυχολογικά. Είχαμε ευκαιρίες αλλά σε μία-δύο στιγμές έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να βρεθούμε μπροστά».

 

Η σεζόν τελείωσε πρόωρα για τον Δικέφαλο και ο Πέινερς κλήθηκε να βάλει το πρόσημο της: «Πήγαμε καλά στην Ευρώπη, αποκλείσαμε την Παρτιζάν και νικήσαμε στη Θεσσαλονίκη την ομάδα που πήρε τον τίτλο του BCL, την Τενερίφη. Κανείς όμως δεν νοιάζεται πια γι’ αυτά, ούτε καν εμείς. Τελειώσαμε άσχημα, έπρεπε να πάρουμε αυτή τη σειρά και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα. Δεν το δείξαμε όμως. Γι’ αυτό δεν μπορώ να πω ότι ήταν τελικά μια καλή σεζόν». Ο Λετονός κλήθηκε να βάλει τον τίτλο στη συνολική προσπάθεια του ΠΑΟΚ: «Ηταν… ok η χρονιά αλλά χωρίς καλό φινάλε».

 

Όσο για το μέλλον του; «Εξακολουθώ να θέλω να μείνω, εξαρτάται όμως και από το θέλει και ο ΠΑΟΚ ειδικά μετά από αυτήν την τροπή στη σεζόν. Χάρηκα κάθε μέρα εδώ και έχω την ίδια σκέψη, ακόμη και μετά από μια τέτοια ήττα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ