35 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ήλθον, είδον… Ντίξον!

Ο Μπόμπι Ντίξον ήταν "καυτός" και οδήγησε τη Φενερμπαχτσέ σε σπουδαία νίκη μέσα στη Γερμανία επί της μαχητικής Μπάμπεργκ (83-78), χάρη στην οποία η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς διατηρεί την απόσταση ασφαλείας από την πέμπτη θέση της βαθμολογίας και πλησιάζει ακόμα περισσότερο στο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Αντίθετα η Μπάμπεργκ αποκλείστηκε και μαθηματικά.

Χάρη στην ευστοχία του Ντίξον, που ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα και ζεστάθηκε νωρίς, η Φενερμπαχτσέ πήρε από την αρχή το προβάδισμα και το διατήρησε ως το τέλος. Στην τρίτη περίοδο, μάλιστα εκμεταλλεύτηκε τη δυστοκία της Μπάμπεργκ και προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 18 πόντων (66-48) στο 29', αλλά μετά... ξεφούσκωσε. Η Μπάμπεργκ δυνάμωσε την άμυνά της, χτύπησε μέσα στο καλάθι με τον Βερεμένκο, ενώ από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να σκοράρει κι ο Κοζέρ, με αποτέλεσμα να τρέξει ένα σερί 14-2 και να μειώσει 68-62 στο 34'. Ο Ντίξον ήταν και πάλι εκεί για να δώσει λύσεις, όπως εκεί ήταν και όταν ο Κοζέρ έκανε το 76-71 στο 38' Στο τελευταίο δίλεπτο προσπάθησε ο Νίκος Ζήσης να πάρει το παιχνίδι, αλλά ένα τρίποντο του Μαχμούτογλου 41'' πριν από τη λήξη έγειρε οριστικά την πλάστιγγα στη μεριά της Μπάμπεργκ.

MVP: Ο Μπόμπι Ντίξον, ποιος άλλος; Τα χέρια του είχαν πάρει φωτιά, σκόραρε 26 πόντους με 5/9 τρίποντα και ήταν παρών και στο τέλος, όταν η Μπάμπεργκ προσπάθησε να κάνει το come back. Κάλυψε το κενό και του τραυματία Σλούκα, αλλά και του Μπογκντάνοβιτς, που έπαιξε μόλις 8,5 λεπτά.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Φενερμπαχτσέ δεν είχε σχεδόν καμία παρουσία στο επιθετικό ριμπάουντ (μάζεψε μόλις 2), αλλά είχε 10/23 τρίποντα και με αυτό το ποσοστό κατάφερε να επιβιώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ