17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ήθελε ΝΒΑ, κατέληξε… Κίνα ο Ντιλέινι

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι δήλωνε πως προτεραιότητά του αποτελεί το ΝΒΑ, αλλά εν τέλει θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα και τους Γκουανγκντόνγκ Σάουδερν Τάιγκερς.

Τον 29χρονο γκαρντ ήθελε η… μισή Ευρώπη, εκείνος όμως αποφάσισε να κάνει την έκπληξη και να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην ασιατική ήπειρο. Ο 29χρονος γκαρντ επέμενε πως προτεραιότητά του ήταν το ΝΒΑ, στο οποίο αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια με τους Ατλάντα Χοκς, έχοντας όμως περιορισμένη παρουσία. Ο Αμερικανός είχε, σε 127 παιχνίδια της κανονικής περιόδου με τα «γεράκια», κατά μέσο όρο 5,7π., 1,8 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ σε 17.8’. Προφανώς, έψαξε για κάτι καλύτερο, σε μια ομάδα που θα του έδινε περισσότερο χρόνο και ρόλο, αλλά δεν το βρήκε.

Ουκ ολίγες ομάδες της γηραιάς ηπείρου είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να τον εντάξουν στις τάξεις τους. Από την Ευρώπη, άλλωστε, ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του μετά την αποτυχία του να επιλεχθεί στο ντραφτ του 2011. Έπαιξε σε Σαλόν, Μπουντιβέλνικ, Μπάγερν Μονάχου και Λοκομοτίβ Κουμπάν και ξεχώρισε με την παρουσία του. Το 2016 αναδείχθηκε μέλος της κορυφαίας πεντάδας της Ευρωλίγκας, το 2013 είχε πετύχει το ίδιο στο Eurocup. Κατέκτησε, επίσης, στο παρελθόν ένα γερμανικό πρωτάθλημα (2014), ένα ουκρανικό (2013), καθώς και τον τίτλο τόσο στο πρωτάθλημα Γαλλίας όσο και στο Λίντερς Καπ (2012), ενώ με τους Ρώσους έφθασε μέχρι το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας.

Η Μπαρτσελόνα και η Φενέρμπαχτσε, μεταξύ άλλων, φέρονταν να έχουν μπει στο «κυνήγι» της απόκτησής του, τα… ρέστα της όμως παρουσιαζόταν διατεθειμένη να παίξει η Εφές Αναντόλου για να τον αποκτήσει. Ωστόσο, Αμερικανός γκαρντ δεν άκουσε τις «Σειρήνες» από την Ευρώπη να ηχούν στα αφτιά του. Οι Γκουανγκντόνγκ Σάουδερν Τάιγκερς, οι οποίοι αγωνίζονται στο κινεζικό CBA, τους πρόλαβαν. Του κατέθεσαν πρόταση που ανέρχεται στα δύο εκατ. δολάρια για συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός χρόνου μαζί με πολλά μπόνους, μεταξύ των οποίων ένα πλουσιοπάροχο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την οποία και αποδέχθηκε. Οι «τίγρεις» δεν είναι καμιά… τυχαία ομάδα, άλλωστε, έχοντας αναδειχθεί πρωταθλητές συνολικά οκτώ φορές στο παρελθόν, αν και η τελευταία χρονολογείται το 2013. Με το Μάλκολμ Ντιλέινι πλέον στη σύνθεσή τους ελπίζουν να πάρουν ξανά τα «σκήπτρα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ