20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ήθελαν Ουέιντ στο Μιλάνο

Η Αρμάνι Μιλάνο προέρχεται από ένα «ηχηρό» καλοκαίρι, προσθέτοντας στο ρόστερ της το Σέρχιο Ροντρίγκεθ και το Λουίς Σκόλα, ωστόσο τα αρχικά πλάνα της ήταν διαφορετικά.

Ο πρόεδρος του ιταλικού συγκροτήματος, Λέο Ντελ Όρκο, αποκάλυψε στην εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport» πως σκέφτηκαν την περίπτωση του Ντουέιν Ουέιντ, ο οποίος μόλις είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Στα 37 του, ο Αμερικανός γκαρντ είπε «αντίο» στα παρκέ του ΝΒΑ, οι γείτονες όμως πολύ θα ήθελαν να τον μεταπείσουν, ώστε να κλείσει την καριέρα του στα ευρωπαϊκά παρκέ. Ο χρόνος δεν αποδείχθηκε σύμμαχός τους.

«Ο Τζόρτζιο Αρμάνι κι εγώ συναντήσαμε το Μαουρίτσι Γκεραρντίνι (σ.σ. τζένεραλ μάνατζερ της Φενέρμπαχτσε), εάν είχαμε συμφωνήσει μαζί του θα παρέμενε ο Σιμόνε Πιανιτζάνι. Έπειτα, όμως, ήρθε μια άλλη ιδέα. Ήρθαμε σε επαφή με τον Έτορε Μεσίνα για να δούμε εάν ήταν διαθέσιμος. Συναντηθήκαμε μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες και ήρθαμε σε συμφωνία. Σκεφτήκαμε τον Ντουέιν Ουέιντ, μίλησα με το Μεσίνα, αλλά χρειαζόταν χρόνος. Μερικές εβδομάδες μετά ο Έτορε μίλησε με το Μανού Τζινόμπιλι και τότε γεννήθηκε το θέμα του Λουίς Σκόλα, που προερχόταν από εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο», εξήγησε ο ισχυρός άνδρας της Αρμάνι Μιλάνο.

Όσον αφορά στον Αργεντινό φόργουορντ, συμπλήρωσε: «Είναι 39 ετών, αλλά είναι ένα σοβαρό άτομο. Είναι το είδος του παίκτη που αρέσει στον προπονητή και στη διοίκηση». Μίλησε και για τον πρώην παίκτη τους, νυν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μάικ Τζέιμς: «Ο Τζέιμς είχε συμβόλαιο, μίλησε δύο φορές με το Μεσίνα και εν τω μεταξύ πήγε να παίξει σε τουρνουά στις ΗΠΑ με τους φίλους του. Όλο αυτό δεν είναι επαγγελματικό. Σταματώ εδώ». Θυμίζουμε πως ο 29χρονος γκαρντ συμμετείχε το καλοκαίρι στο «TBT Tournament», με την ομάδα του Κάιλ Χάινς, γεγονός που αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του με τους Μιλανέζους και τον 60χρονο τεχνικό, ο οποίος προχώρησε στην αντικατάστάση του. Οι δύο πλευρές έλυσαν λίγο αργότερα τη συνεργασία τους, με τον Αμερικανό να συνεχίζει πλέον στην «ομάδα του στρατού».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ