16.1 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

«Έχουμε χαρακτήρα, θέλουμε και συνέπεια» (pics)

Έφθασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ΑΕΚ και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Τι δήλωσαν οι παίκτες.

Ο Ντούσαν Σάκοτα, που εμφανίστηκε με το τρόπαιο ανά χείρας, ανέφερε αρχικά για το πώς αισθάνεται: «Μ’ αρέσει, το ήθελα στο δωμάτιό μου το βράδυ, αλλά μου το πήρε ο Λαρεντζάκης. Σίγουρα, όπως είπα και μετά το ματς, δεν είναι μόνο η κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε. Είχε πολλά χρόνια να κατακτήσει κάποιος το τρόπαιο έχοντας κερδίσει και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Δείξαμε χαρακτήρα. Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι και κερδίσαμε. Όποτε βρισκόμασταν με την πλάτη στον τοίχο αντιδρούσαμε, έχουμε χαρακτήρα ως ομάδα, θέλουμε και συνέπεια».

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, από την πλευρά του, ανέφερε: «Έτσι είναι το μπάσκετ, αυτή είναι η χαρά του αθλήματος, θεωρητικά ήμασταν στην αποτυχία και φθάσαμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Μας δίνει αυτοπεποίθηση, είμαστε χαρούμενοι, αλλά έχουμε δύσκολο έργο μπροστά μας, και στην Ευρώπη. Ύστερα από πολλά χρόνια νικήσαμε και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, είμαστε πολύ χαρούμενοι και σίγουρα η αξία του ηττημένου δίνει σε εμάς μεγαλύτερη αξία». Ρωτήθηκε για το πόσο «χόρτασαν» από την κατάκτηση του τίτλου στο Κύπελλο Ελλάδας κι απάντησε: «Όχι, τι να χορτάσουμε…» κι εν συνεχεία έστρεψε το βλέμμα του στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους: «Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τη Νίμπουρκ για το Basketball Champions League, εάν παίξουμε όπως χθες (17/02), συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι και με ενέργεια μπορούμε να κάνουμε πολλά».

Κλείνοντας, ο αρχηγός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην Εθνική Ελλάδας η οποία θα συνεχίσει την προσπάθειά της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Τη Δευτέρα (19/02, 17.00) είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση των Ελλήνων διεθνών στο ΟΑΚΑ εν όψει των αναμετρήσεών τους με την Εσθονία και τη Μ. Βρετανία, με τον Ντούσαν Σάκοτα να προσθέτει: «Ξεκινάμε προπονήσεις με την Εθνική, να αντεπεξέλθουμε σε δύο δύσκολα παιχνίδια που μας περιμένουμε, να κάνουμε αυτό που πρέπει και το "τέσσερα στα τέσσερα" στον όμιλό μας».

Ο MVP του τελικού Μάνι Χάρις, μιλώντας στην κάμερα της Nova, είπε: «Σημαντική επιτυχία. Νιώθουμε όλοι καλά. Είμαστε χαρούμενοι. Όλοι έπαιξαν σκληρά, όλοι παίξαμε μαζί. Είναι μια μεγάλη νίκη για την ομάδα, για τους φίλους μας, για όλους».

Στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού μίλησε και ο Δημήτρης Μαυροειδής: «Νομίζω ότι δώσαμε μεγάλη χαρά στην ομάδα και στο γήπεδο το απόγευμα (σ.σ. στον αγώνα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ με την Ξάνθη, 18/02-17.15 στο ΟΑΚΑ) αναμένεται ακόμα περισσότερος χαμός. Είναι δικαίωση και για εμάς και για αυτά που έχουμε περάσει, ιδιαίτερα εγώ και ο Ντούσαν, είναι ένα σκαλοπάτι για την ΑΕΚ, να πάμε πιο ψηλά. Αυτές οι μικρές ιστορίες γλυκαίνουν πιο πολύ το πράγματα, για εμένα, τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, τον Ντούσαν Σάκοτα που δεν ήξερε πριν από κάποια χρόνια εάν θα ζήσει. Δεν το περίμενα, όσο αισιόδοξος κι αν είμαι ως άνθρωπος, πως θα φθάσουμε εδώ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ