27.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Έχει τον τρόπο του στους πρώτους τελικούς ο Παναθηναϊκός (vids)

Συνήθεια έχει γίνει για τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια να μην έχει πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Η πιο πρόσφατη φορά που συνέβη αυτό ήταν την αγωνιστική περίοδο 2013-14 που τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα με 3-2, έχοντας όμως χρειαστεί να ανακτήσει το αβαντάζ της έδρας.

Το σημαντικό για τους «πράσινους» πάντως είναι ότι συχνά-πυκνά κατορθώνουν να ξεκινούν καλά τις σειρές φεύγοντας με «διπλό» από το ΣΕΦ στην πρεμιέρα των τελικών. Αυτό συνέβη σε τέσσερις περιπτώσεις.

Η πρώτη, το 2009, όταν μετά το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου όπου συγκρούστηκαν στον ημιτελικό, οι δύο «αιώνιοι» τέθηκαν αντιμέτωποι και στους τελικούς. Το «τριφύλλι» έκανε το «μπρέικ» με 69-67 και στη συνέχεια διατήρησε απόρθητο το ΟΑΚΑ κατακτώντας το πρωτάθλημα. Θυμηθείτε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στο παρακάτω βίντεο.

Δύο χρόνια αργότερα οι «πράσινοι» πήγαν στο Φάληρο λίγο καιρό μετά την κατάκτηση της έκτης τους Ευρωλίγκας, αλλά και μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό... Ωστόσο βρήκαν τον τρόπο να «δραπετεύσουν» με τη νίκη (75-70). Δείτε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στο βίντεο που ακολουθεί.

Το 2013, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε την ψυχολογία με το μέρος του, καθώς προερχόταν από δύο διαδοχικές κατακτήσεις της Ευρωλίγκας. Όλα έδειχναν ότι οι Πειραιώτες ήταν το φαβορί καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν σε μεταβατικό στάδιο. Το «τριφύλλι» όμως διέψευσε τα προγνωστικά και πέρασε από το ΣΕΦ με 64-51... Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από την έδρα του Ολυμπιακού σε πρώτο τελικό ήταν πέρσι με 83-81... Τελικά πάντως οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με δύο μπρέικ στο γήπεδο του «τριφυλλιού» και στέφθηκαν πρωταθλητές. Θυμηθείτε το συγκεκριμένο ντέρμπι στο παρακάτω βίντεο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ