26 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Έχει δρόμο μπροστά του ο Παναθηναϊκός

Αρκετή δουλειά χρειάζεται ακόμη ο Παναθηναϊκός προκειμένου να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο, όπως φάνηκε στη φιλική ήττα από την Ούνικς Καζάν με 65-63.

Από την πλευρά του «τριφυλλιού» καλή απόδοση είχε ο Ντένμον με 14 πόντους, αλλά και ο Ζακ Όγκαστ με 11, ενώ θετική παρουσία είχαν και οι Ρίβερς με 12, όπως και ο Λοτζέσκι με οκτώ. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Κολόμ με 14.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έδειξε από την αρχή την πρόθεσή του να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα. Άλλωστε η απουσία του τραυματία Λούκας Λεκαβίτσιους αλλά και των Νικ Καλάθη, Νίκου Παππά και Θανάση Αντετοκούνμπο τον... ανάγκασε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που θα βρίσκονται πιο πίσω στο ροτέισον. Ο Καταλανός τεχνικός ξεκίνησε με μία αρκετά... ψηλή πεντάδα στην οποία συνυπήρχαν οι Σίνγκλετον, Γκάμπριελ και Όγκαστ, ενώ στην περιφέρεια βρίσκονταν οι Μποχωρίδης και Ντένμον.

Στο ξεκίνημα η Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη έδειξε να πατάει καλύτερα, άλλωστε η προετοιμασία της βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο από εκείνη του «τριφυλλιού». Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα με 16-10, αλλά στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, ο Κέι Σι Ρίβερς βρήκε το... χέρι του και φτάνοντας τους δώδεκα πόντους βοήθησε τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει σε 34-34.

Στην τρίτη περίοδο το φιλικό... ντέρμπι συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς, καθώς οι δύο ομάδες έδειχναν ότι εκτός από τις δοκιμές ήθελαν και τη νίκη για λόγους γοήτρου, με αποτέλεσμα να παίζουν αρκετά δυνατά. Οι άμυνες πάντως είχαν τον πρώτο λόγο και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 45-47.

Η τελευταία περίοδος θύμισε αρκετά την... πρώτη. Η άμυνα των φιλοξενούμενων είχε την υπογραφή του Πρίφτη και ήταν εξαιρετική, απαγορεύοντας στον Παναθηναϊκό να βρει τον δρόμο προς το καλάθι τους Κάπως έτσι στο 37' η Ούνικς απέκτησε ένα προβάδισμα οκτώ πόντων (59-51) αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να καλέσει τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με πέντε σερί πόντους του Μάρκους Ντένμον μείωσαν σε 57-59 στο 39'. Μία βολή του Καϊμακόγλου διαμόρφωσε το 59-62 κι απέμεναν 17,9''. Ο διεθνής φόργουορντ ήταν εκείνος που με κάρφωμα σφράγισε τη νίκη των φιλοξενούμενων, καθώς το τρίποντο του Λοτζέσκι λίγο πριν την εκπνοή απλώς διαμόρφωσε το τελικό 63-65.

Παρά την ήττα οι περίπου 4000 φίλοι του Παναθηναϊκού χειροκρότησαν την προσπάθεια των παικτών του Πασκουάλ.

Δεκάλεπτα: 10-16, 34-34, 45-47, 63-65

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 4, Ρίβερς 12, Μποχωρίδης 3, Ντένμον 14, Γκιστ 3, Βουγιούκας 5, Καλαϊτζάκης, Γκάμπριελ, Όγκαστ 11, Λοτζέσκι 8, Μήτογλου 3

Ούνικς Καζάν (Δημήτρης Πρίφτης): Ετζίμ 10, Πονκρασόφ 5, Κολόμ 14, Σουκοβίτσοφ 1, Σμιθ 2, Τακούσκιν 8, Καϊμακόγλου 8, Λόκετ 7, Κοσκέεφ 4, Σεργκέεφ, Άντουσιτς, Κολεσνίκοφ 6

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ