33.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Έχασε ματς και πρωτιά η Εθνική

Η Εθνική πήγε στη Ρίγα εμφανίζοντας πολλά νέα πρόσωπα και η Βοσνία είχε το κίνητρο, με τους έτερους Βαλκάνιους να μας «συντρίβουν» με 84-69 και να κερδίζουν την πρωτιά στον όμιλο, κάτι που δε σημαίνει οποιαδήποτε ζημιά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που δίνει ευκαιρίες.

Οι Βόσνιοι ξεκίνησαν με περισσότερη διάθεση, με ένα τρίποντο του Πενάβα να αρχίζει να ανοίγει τη διαφορά από το πρώτο τρίλεπτο (5-9) και τον Καμένιας να κάνει πολύ καλή δουλειά στη ρακέτα, τη στιγμή που ήταν εμφανές, ότι η Εθνική έψαχνε τα πατήματά της, με συνέπεια να βρεθεί πίσω και με διψήφια διαφορά (14-25 στο 9'), προτού η μπάλα περάσει και από εμάς στο «ζωγραφιστό», για να διαμορφώσουμε το 18-26 της πρώτης περιόδου.

Η κατεύθυνση αυτή αποδείχθηκε σωστή και οι παίκτες του Σκουρτόπουλου άρχιζαν να παίζουν με τους ψηλούς. Ο Καββαδάς και ο Χρυσικόπουλος, ειδικά, αναδείχθηκαν σε κυρίαρχες προσωπικότητες, είτε τελειώνοντας φάσεις κοντά και μακριά από το καλάθι είτε σταματώντας με εντυπωσιακά κοψίματα, με συνέπεια να πλησιάσουμε (35-39 στο 17'). Όταν, όμως, βρήκαν λύσεις στο τρίποντο οι Βόσνιοι, απομακρύνθηκαν και πάλι, ενώ εμείς χάσαμε το μυαλό μας και μέσα σε τρία λεπτά γυρίσαμε... στο μηδέν εν όψει επανάληψης (37-49).

Οι έτεροι Βαλκάνιοι είχαν βρει τον τρόπο να έχουν... ποικιλία στο πώς θα απειλούσαν, με αποτέλεσμα στα πρώτα έξι λεπτά της τρίτης περιόδου να πάρουν αέρα 23 πόντων (40-63). Αυτό που μπορούσε να κάνει, σε εκείνο το σημείο, ο Σκουρτόπουλος ήταν να ζητήσει από το... νέο αίμα να δώσει λύσεις και η αλήθεια είναι πως αυτό έγινε σε κάποιο βαθμό, με αποτέλεσμα να περιορίσουμε τουλάχιστον τη ζημιά μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, σημειώνοντας ένα επιμέρους 11-1 (53-64).

Η τελευταία περίοδος δεν άλλαξε πολλά πράγματα, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να φτάνουν και πάλι τους 20 πόντους ευστοχώντας από μακριά (52-72 στο 33'). Αρκετοί παίκτες πήραν χρόνο συμμετοχής, μέχρι η μπίλια τελικά να κάτσει στο +15 για τους Βόσνιους, με την Εθνική απλά να μειώνει την τελική διαφορά.

Δεκάλεπτα: 18-26, 37-49, 53-64, 69-84

ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ: Ο Εμίρ Σουλεϊμάνοβιτς ήταν εκείνος που ξεχώρισε στο ματς. «Εκτέλεσε» από παντού την Εθνική, ήταν παντού παρών και τελείωσε με 23 πόντους, 8/11 σουτ, 13 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με μόλις 6/21 τρίποντα είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις οποιονδήποτε, πόσο μάλλον μια ομάδα με κίνητρο, που σημειώνει αντιθέτως 10/23. Η... μόνιμη παθογένεια μας φάνηκε και πάλι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ