21.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Έφυγε» στα 39 του ο Άρτσιμπαλντ

Σε πένθος βυθίστηκε το ευρωπαϊκό μπάσκετ και όχι μόνο στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Ρόμπερτ Άρτσιμπαλντ, σε ηλικία 39 ετών.

Διεθνής με τη Μεγάλη Βρετανία, έγινε ο πρώτος Σκοτσέζος που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ, από το 2002 έως το 2004, με τους Τορόντο Ράπτορς, τους Φοίνιξ Σανς, τους Ορλάντο Μάτζικ και τους Τορόντο Ράπτορς. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2012, έχοντας φορέσει ακόμα τη φανέλα των Βαλένθια, Πέζαρο, Μπανταλόνα, Άζοβμας, Μάλαγα και Σαραγόσα.

Ο Σκοτσέζος φόργουορντ/σέντερ κατέκτησε το Eurocup το 2006 με τη Γιουβεντούτ και το πρωτάθλημα Ουκρανίας το 2008, με τον ίδιο να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης. Την ίδια χρονιά κατέκτησε και το ουκρανικό Κύπελλο. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο, όπως και στο Ευρωμπάσκετ 2011. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Ιλινόις, στο πανεπιστήμιο του οποίου είχε φοιτήσει (1998-2002).

«Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι. Ήταν σπουδαίος πρεσβευτής του μπάσκετ της Σκοτίας και της Μεγάλης Βρετανίας, θα θυμόμαστε για πάντα τη μεγάλη συμβολή του στο παιχνίδι, το ταλέντο του και όλα όσα πέτυχε», αρκέστηκε να σημειώσει ο πρόεδρος της Βρετανικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Μόρις Ουάτκινς, με το διευθύνοντα σύμβουλο της Σκωτσέζικης Ένωσης Καλαθοσφαίρισης, Κέβιν Πρινγκλ, να προσθέτει: «Σοκαριστήκαμε από τα νέα. Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος κι ένας υπέροχος φίλος. Αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς. Αγάπησε το άθλημα κι έδειξε τι μπορεί να επιτύχει κανείς μέσα από τη σκληρή δουλειά. Η κοινότητα έχασε έναν αληθινό φίλο. Θα μας λείψει».

Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Την είδηση επιβεβαίωσε ο αθλητικός διευθυντής του Ιλινόις, Κεντ Μπράουν, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ