17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

“Έφυγε” ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Σήμερα αναχώρησε για το μεγάλο ταξίδι μια από τις πιο σεμνές μορφές της ελληνικής δημοσιογραφίας. Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος. Ένας άνθρωπος που τίμησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας με τον μεστό και νηφάλιο λόγο του, την ευρυμάθειά του και το χιούμορ, με το οποίο αντιμετώπιζε τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας και του αθλητισμού, για τον οποίον δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του. Άλλωστε στη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του εργάστηκε ως αρθρογράφος σε αθλητικά έντυπα, όπως η εφημερίδα Sportday, ενώ είχε και τη δική του εκπομπή επί σειρά ετών στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM.

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος εργάστηκε επίσης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη δημόσια τηλεόραση ως ανταποκριτής από το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, ενώ διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Ήταν ένας καλλιεργημένος, πολύ μορφωμένος άνθρωπος, με χάρισμα στο γράψιμο, που του επέτρεψε να αφήσει πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο, με δικά του διηγήματα, αλλά και μεταφράσεις.

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος έφυγε πολύ νέος από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 58 ετών, νικημένος από σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπιζε εδώ και κάποια χρόνια. Σε όλους όσοι τον γνώρισαν θα μείνει ζωντανή η ανάμνηση της σπάνιας για δημοσιογράφο ευρυμάθειάς του και του πηγαίου χιούμορ του...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ