16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Έφυγε» ο Κέρλι Νιλ

Ο Φρεντ Κέρλι Νιλ, εμβληματική παρουσία των Harlem Globetrotters, απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών στο σπίτι του έξω από το Χιούστον.

Βασικό μέλος της ομάδας για 22 χρόνια, από το 1963 έως το 1985, ο Αμερικανός πήρε μέρος σε περισσότερους από 6.000 αγώνες επίδειξης σε 97 χώρες, ενώ ήταν ένας εκ των πέντε μελών της θρυλικής πεντάδας που αποσύρθηκε η φανέλα τους, μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Φορούσε το 22. Οι άλλοι τέσσερις ήταν οι Μίντοουλαρκ Λέμον (36), Μαρκίς Χέινς (20), Γκουζ Τέιτουμ (50) και Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (13).

Είχε πάρει το παρατσούκλι «Κέρλι» εξαιτίας του ξυρισμένου κεφαλιού του, από το μέλος του «Τρίο Στούτζες», Κέρλι Χάουαρντ. Από το 2008 ήταν μέλος του «North Carolina Sports Hall of Fame». Ακόμα και μετά το τέλος της καριέρας του ο Κέρλι Νιλ βρισκόταν κοντά στην ομάδα, παρακολουθώντας τους αγώνες ή παίρνοντας μέρος σε διαφημίσεις. «Χάσαμε έναν από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Το ταλέντο του στο μπάσκετ ήταν απαράμιλλο, η ζεστή καρδιά και το τεράστιο χαμόγελό του έφερναν χαρά σε όλους. Είχε πάντα χρόνο για τους φιλάθλους και ενέπνευσα εκατομμύρια», δήλωσε ο γενικός διευθυντής των Globetrotters, Τζεφ Μαν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ