24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

«Έφυγε» ο ιδρυτής των Μάβερικς

Σε πένθος βυθίστηκε η «οικογένεια» των Ντάλας Μάβερικς στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ιδρυτή της ομάδας, Ντον Κάρτερ.

Ο πρώην ιδιοκτήτης των Τεξανών, από το 1980 που τους δημιούργησε έως και το 1996, απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον οργανισμό αλλά και σε ολόκληρο το ΝΒΑ. «Ολόκληρη η οικογένεια των Μαβς είναι συντετριμμένη από την απώλεια του Ντον Κάρτερ. Μαζί με τη σύζυγό του οργάνωσαν και ίδρυσαν το σύλλογο το 1980. Τα λόγια περισσεύουν για να πεις πόσο σημαντικός ήταν για τους Μάβερικς και την πόλη του Ντάλας. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του», ανέφερε σχετικά ο νυν ισχυρός άνδρας των «Μαβς», Μαρκ Κιούμπαν.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, στον επόμενο εντός έδρας αγώνα -με τους Ιντιάνα Πέισερς, στα τέλη Φεβρουαρίου- θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ενώ στο ημίχρονο θα προβληθεί και αφιερωματικό βίντεο. Μέχρι και το θάνατό του, διατηρούσε μετοχές της ομάδας, την οποία δημιούργησε για να κάνει δώρο στη σύζυγό του, όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ