26.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

«Έφυγε» ο Απόστολος Τασούλας (pics)

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ, το οποίο γίνεται φτωχότερο με την απώλεια του Απόστολου Τασούλα, που το υπηρέτησε από όλα τα πόστα για περισσότερο από μισό αιώνα.

Ο Απόστολος Τασούλας δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, καθώς απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών, με την ΕΣΚΑΝΑ να εκδίδει συλλυπητήρια ανακοίνωση: «Στα 86 του χρόνια απεβίωσε ένας από τους παλιότερους παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ, ο Απόστολος Τασούλας. Στα 86 του χρόνια ο Απόστολος Τασούλας είχε αφιερώσει τη ζωή του στον Σπόρτιγκ και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στην οποία ήταν μέλος του Δ.Σ. και ταμίας για 30 ολόκληρα χρόνια με τεράστια προσφορά. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί μετά τον χαμό του αδελφικού του φίλου Γιώργου Κολοκυθά. Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Από τους ακούραστες εργάτες του ελληνικού μπάσκετ, ο Απόστολος Τασούλας αφιέρωσε τη ζωή του στο άθλημα και τον αγαπημένο του Σπόρτιγκ. Ήταν εκείνος που έβαλε το Γιώργο Κολοκυθά να υπογράψει το πρώτο δελτίο του στην ομάδα των Πατησίων. Συνδέθηκαν με φιλία χρόνων, μέχρι το θάνατό του το 2013. Υπήρξε κι εκείνος παίκτης του Σπόρτιγκ, προπονητής και μετέπειτα πρόεδρός του, πριν ασχοληθεί από το πόστο του παράγοντα με το ελληνικό μπάσκετ, μέσω της θέσης του ως ταμίας στην ΕΟΚ, ενώ μεταξύ άλλων υπήρξε και έφορος της Εθνικής Γυναικών, με την ΕΣΚΑΝΑ να δημοσιεύει και σχετική.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: «Το Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Απόστολου Τασούλα, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών. Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στο μπάσκετ, πρόσφερε ανιδιοτελώς και είχε ουσιαστική συμμετοχή στην εξάπλωση του αθλήματος, ο συνοδοιπόρος, συνεργάτης μα πάνω απ’ όλα καλός φίλος Απόστολος δεν είναι πια μαζί μας.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί, μετά από δεκαετίες ενεργούς και αδιάκοπης προσφοράς στην Ελληνική Ομοσπονδία, όπως είχε πράξει και στον αγαπημένο του Σπόρτιγκ. Στην ΕΟΚ διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου σε συνεχόμενες θητείες και ταμίας. Το Δ.Σ. της ΕΟΚ, αποφάσισε να παραστεί αντιπροσωπεία και να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (16/12) από το Β’ Νεκροταφείο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Το 2010, στο περιθώριο βράβευσής του από το Σπόρτιγκ με αφορμή τη συμπλήρωση εβδομήντα χρόνων από την ίδρυσή του, έβγαλε από την τσέπη του το δελτίο του από το 1947 και συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους με τα λεγόμενά του: «Είμαι υπερήφανος που αγωνίστηκα σε αυτή την ομάδα. Αυτό είναι το πρώτο μου δελτίο και θα το πάρω μαζί μου όταν φύγω», στη «γειτονιά των αγγέλων», για να συνεχίσει να «παίζει» μπάσκετ μαζί με όλους τους παλιόφιλούς του.

O Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, με δική του ανακοίνωση, τονίζει: «Θλίψη έχει σκεπάσει το ελληνικό μπάσκετ μετά την είδηση του θανάτου του Απόστολου Τασούλα σε ηλικία 86 ετών. Ο ΣΕΠΚ θέλει να αποδώσει συλλυπητήρια στους οικείους του και να ευχηθεί καλό ταξίδι σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε το αγαπημένο μας άθλημα από όλα τα πόστα για περισσότερο από μισό αιώνα. Ο Απόστολος Τασούλας ήταν ένας από τους παλιότερους παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ. Στα 86 του χρόνια ο Απόστολος Τασούλας είχε αφιερώσει τη ζωή του στον Σπόρτιγκ και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στην οποία ήταν μέλος του Δ.Σ. και ταμίας για 30 ολόκληρα χρόνια με τεράστια προσφορά».

Το ψήφισμα της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης: «Στα 86 του χρόνια, ο Απόστολος Τασούλας, έχοντας αφιερώσει την ζωή του στο Σπόρτιγκ και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην οποία ήταν μέλος του Δ.Σ. και ταμίας για 30 χρόνια, μία τεράστια προσφορά που αναγνωρίζεται από όλους τους παράγοντες του αθλήματος. Μετά το χαμό του επιστήθιου φίλου του Γιώργου Κολοκυθά, αποσύρθηκε από τα κοινά και χθες, Πέμπτη απόγευμα (14.12.2017) άφησε την τελευταία του πνοή. Ο εκλιπών χαρακτηρίζετο για το ιδιαίτερα υψηλό ηθικό και το ήθος του, στοιχεία που τον καθιέρωσαν στο χώρο του Μπάσκετ. Το Δ. Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον χαμό του».

Η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής, επίσης μέσω ανακοίνωσης, επισημαίνει: «Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Απόστολου Τασούλα, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ για τριάντα χρόνια και ταμίας της Ομοσπονδίας επί σειρά ετών. Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ, αποφάσισε να παραστεί αντιπροσωπεία και να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (16/12) στο το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Τα εγκάρδιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΠΣΑΚ: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την "απώλεια" του Απόστολου Τασούλα. Ο εκλιπών υπηρέτησε πολλές δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ και "έφυγε" αθόρυβα σε ηλικία 86 ετών, όπως αθόρυβα και αποτελεσματικά έκανε άρτια τη δουλειά του στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ως μέλος του Δ.Σ. και ταμίας για 30 περίπου χρόνια. Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και συλλυπείται τους οικείους του».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ