15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Έφυγε» ο Έντι Σάτον

Στο πένθος βυθίστηκε το NCAA και το αμερικανικό μπάσκετ γενικότερα, καθώς ο θρυλικός προπονητής Έντι Σάτον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Ο εκλιπών ανήκει στην τάξη του 2020 που θα μπει, σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα το Σεπτέμβριο στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame. Ο Αμερικανός τεχνικός μπορεί να μην κατέκτησε τον τίτλο στο NCAA, ωστόσο θεωρείται από τους κορυφαίους στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1958 ως βοηθός στο Οκλαχόμα Στέιτ, αφού ολοκλήρωσε την παρουσία του ως παίκτης του εν λόγω πανεπιστημίου. Εργάστηκε, επίσης, στο Τάλσα Σέντραλ HS, το Σάουδερν Αϊντάχο, το Κρέιτον, το Άρκανσας, το Κεντάκι, το Σαν Φρανσίσκο και το Οκλαχόμα Στέιτ ως πρώτος προπονητής. Έκλεισε την πορεία του στο NCAA με 806 νίκες και 326 ήττες, έχοντας πάρει μέρος σε τρία Φάιναλ Φορ (1978, 1995, 2004). Το 1978 και το 1986 αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς, ενώ το γυμναστήριο στο Άρκανσας φέρει το όνομά του.

Όπως ενημέρωσε η οικογένειά του ο θάνατός του προήλθε από φυσικά αίτια στο σπίτι του, στην Τάλσα. Η σύζυγός του, Πάτσι, είχε φύγει από τη ζωή το 2013. Είχε τρεις γιους, εκ των οποίων οι δύο (Σον και Σκοτ) ασχολήθηκαν με την προπονητική. Ακόμα κι όταν καθηλώθηκε σε αναπηρική καρέκλα, λόγω προβλημάτων υγείας, συνέχισε να δίνει το παρών στο γήπεδο, για να παρακολουθήσει παιχνίδια των αγαπημένων του «καουμπόις».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ