21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

“Έφυγε” ο Άρης Ραφτόπουλος

Μια σημαντική μορφή του ελληνικού μπάσκετ έφυγε από τη ζωή. Ο Άρης Ραφτόπουλος πέθανε σε ηλικία 68 ετών νικημένος από τον καρκίνο και βύθισε στο πένθος το άθλημα, το οποίο υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή.

Ο Ραφτόπουλος γεννήθηκε στην Αίγυπτο και έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα αγωνιζόμενος επί πολλά χρόνια πρώτα στο Παγκράτι και μετά στον Ολυμπιακό. Ήταν μέλος της χρυσής ομάδας των "ερυθρολεύκων", που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια το 1978 μαζί με τους Γιατζόγλου, Μελίνι, Διάκουλα, Καστρινάκη κλπ., ενώ συμμετείχε και στην πορεία του Ολυμπιακού προς τις 6 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1979.

Ήταν επίσης διεθνής με την Εθνική ανδρών, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 91 φορές. Στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα προπονητή εργαζόμενος σε πολλές ομάδες της Α' κατηγορίας. Υπήρξε συνεργάτης του Γιάννη Ιωαννίδη τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην ΑΕΚ, ενώ έχει δουλέψει και στις εθνικές ομάδες. 

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του η ΚΑΕ Ολυμπιακός αντέδρασε με την παρακάτω ανακοίνωση:

"Ο Ολυμπιακός θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου παλαίμαχου αθλητή του.

Ο Άρης Ραφτόπουλος, μέλος της χρυσής ομάδας του Θρύλου που έφτασε στο Final-6 του κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1979, έφυγε σήμερα (05/06) από τη ζωή, νικημένος από την επάρατη νόσο.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Άρη Ραφτόπουλου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ