24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Έφυγαν χορτάτοι από το «παλατάκι»

Στις 28 Οκτωβρίου η ήττα στα Τρίκαλα «έχωνε» τον ΠΑΟΚ βαθύτερα σε κρίση. Ο αποκλεισμός από τον Άρη στο Κύπελλο, οι πρώτες ήττες στην Ευρώπη και το 1-3 του Πρωταθλήματος ήταν αρκετοί ως λόγοι για να τεθούν προς δημόσιο, διαδικτυακό «λιθοβολισμό» ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι παίκτες του. Ο Πρέλεβιτς, ο Ζουρνατζίδης και όσοι περνούσαν έξω από το «παλατάκι».

 

Το basketa.gr έγραφε από αυτή τη γωνιά του –για να ευλογήσουμε και τα γένια μας- «μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Δεν τον ακούσουμε να παίζει». Δεν είδαμε κάποιο όραμα που εμφάνιζε τον ΠΑΟΚ μετά από δύο μήνες μεταμορφωμένο όμως η φιλοσοφία της καταδίκης μιας ομάδας με νέο προπονητή και αρκετούς νέους παίκτες μέσα από τα πρώτα 4-5 παιχνίδια της, είναι παράλογη και 100% ελληνική.

 

16 Δεκεμβρίου, ούτε καν δύο μήνες μετά και ο ΠΑΟΚ χωρίς να γίνει η υπέρ-ομάδα βέβαια, χωρίς να γίνει άτρωτος ή ανίκητος, έχει αφήσει πίσω του εκείνη την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Το 1-3 έγινε 6-3 στο Πρωτάθλημα, αυτοί που έστησαν τους πάντες στο «εκτελεστικό απόσπασμα» είτε λένε «mea culpa» εφόσον κάνουν την αυτοκριτική τους, είτε κρύβονται πίσω από το πληκτρολόγιο τους. Το πληκτρολόγιο και τον υπολογιστή τους και -μην έχει κανείς αυταπάτες- θα εμφανιστούν στην επόμενη "στραβή". Οι 500-1000 πιστοί φίλοι της ομάδας όμως, όσο σκασμένοι και αν ήταν με την εικόνα του πρώτου μήνα, δεν ακολούθησαν την εύκολη διαδικασία της ανθρωποφαγίας, ούτε έριξαν τον ΠΑΟΚ "στο πυρ το εξώτερον".

 

Ο ΠΑΟΚ έκανε χθες ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στην τελευταία 5ετία. Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως για μεγάλα διαστήματα έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ αφού επιτέθηκε υποδειγματικά (11/22 τρίποντα, απόλυτη κυριαρχία ακόμη και στα επιμέρους στατιστικά με 42-24 στη ρακέτα, 8-2 στον αιφνιδιασμό, 22-10 στους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ, 17-9 στους πόντους από τα λάθη του αντιπάλου) και αμύνθηκε αποτελεσματικά.

 

Δεν φτάνει συχνά σε τέτοιες νίκες ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο το τελικό +21 που αν δεν έβαζε «νεκρά» στα τελευταία 2,5 λεπτά στα οποία δεν σκόραρα θα μπορούσε να γίνει και +30. Δεν είναι μόνο το ότι έκανε την ΑΕΚ να φαίνεται παιχνιδάκι στα χέρια του. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τέτοιο τρόπο που έκανε τους 2.000, βαριά-βαριά 2.500 φίλους του να φύγουν χορτάτοι από το «παλατάκι». Λίγοι για μία τέτοια παράσταση αλλά αν τις πληθύνει σε συχνότητα θα γίνουν περισσότεροι.

 

Καλώς ή κακώς –κακώς προφανώς- έτσι είναι ο Έλληνας οπαδός και περισσότερο αυτός του ΠΑΟΚ. Οπαδός της νίκης πρωτίστως και της ομάδας του δευτερευόντως. Στους δεύτερους ποντάρει χρόνια τώρα ο μπασκετικός ΠΑΟΚ και με εμφανίσεις όπως η χθεσινή αργά ή γρήγορα θα τους κάνει περισσότερους.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ