18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έτοιμο το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ και οι ώρες των αναμετρήσεων επιβεβαιώθηκαν από τη FIBA σήμερα. Οι αγώνες των Ανδρών θα γίνουν από 25 Ιουλίου ως 7 Αυγούστου και των Γυναικών από τις 26 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου.

Οι 12 ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια για την τελική φάση θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και οι δύο καλύτερες τρίτες θα προκριθούν στα προημιτελικά.

Στο τουρνουά των Ανδρών την πρόκριση έχουν ήδη εξασφαλίσει οι ΗΠΑ, Ισπανία, Αργεντινή, Γαλλία, Αυστραλία, Ιράν, Νιγηρία και Ιαπωνία. Τέσσερις ακόμη ομάδες θα διεκδικήσουν το εισιτήριό τους μέσα από το Προολυμπιακά Τουρνουά που θα διεξαχθούν στη Βικτόρια (Καναδάς), στο Σπλιτ (Κροατία), στο Κάουνας (Λιθουανία) και στο Βελιγράδι (Σερβία).  Ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η οποία θα αγωνιστεί στον Καναδά.

Αν η Ελλάδα προκριθεί από το Προολυμπιακό τουρνουά θα δώσει τον πρώτο της αγώνα απέναντι στο Ιράν, σε έναν όμιλο στον οποίο βρίσκονται ακόμη η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Η πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων περιλαμβάνει δύο τους αγώνες Αυστραλία-Νιγηρία και Γαλλία-ΗΠΑ. Υπάρχει ακόμη Ισπανία-Αργεντινή. Οι τέσσερις προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 3 Αυγούστου, οι ημιτελικοί δύο μέρες αργότερα (5/8) και οι αγώνες που δίνουν τα μετάλλια θα γίνουν το Σάββατο 7 Αυγούστου.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ Ανδρών ΕΔΩ

Το κάδρο για το Ολυμπιακό Τουρνουά Γυναικών έχει ήδη σχηματιστεί με τις 12 ομάδες να είναι ήδη γνωστές, καθώς τα Προολυμπιακού Τουρνουά έχουν διεξαχθεί. Η πρεμιέρα στις 27 Ιουλίου έχει αγώνες όπως Ιωπανία-Γαλλία, Νιγηρία-ΗΠΑ, Αυστραλία-Βέλγιο, Πουέρτο Ρίκο - Κίνα. Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 4 Αυγούστου, οι ημιτελικοί στις 6 Αυγούστου και ο τελικός την Κυριακή 8 Αυγούστου.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ Γυναικών ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ