20 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έτοιμο για το τζάμπολ το WNBA (pics)

Το ΝΒΑ κλέβει την παράσταση, αλλά και το WNBA είναι εδώ. Το καλοκαίρι άλλωστε ήταν πάντα η δική του εποχή. Το αποψινό τζάμπολ θα έχει και το ελληνικό ενδιαφέρον του, καθώς θα αγωνίζεται και η Τζάκι Γέμελος με τις Κονέκτικατ Σαν. To μπάσκετ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, όπως και τα μηνύματα για κοινωνική δικαιοσύνη.

Tα παρκέ στη φούσκα της Φλόριντα στην IMG Academy θα γράφει το κεντρικό μήνυμα #BlackLivesMatter, ενώ οι αθλήτριες και οι ομάδες έχουν επιλέξει τα δικά τους μηνύματα. Τα θύματα της αστυνομικής βίας θα έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση με το όνομα της Μπριόνα Τέιλορ να "ακούγεται" περισσότερο από κάθε άλλο. Το WNBA συνολικά άλλωστε έχει αφιερώσει αυτό το πρωτάθλημα στη μάχη κατά του ρατσισμού και της κοινωνικής ανισότητας. Είναι από την έναρξη των διαμαρτυρίων ίσως το πιο ενεργό και ηχηρό κομμάτι του αθλητισμού στις ΗΠΑ, μαζί με το ΝΒΑ.

Το πρόγραμμα ανοίγει σήμερα με τους αγώνες Νιου Γιορκ Λίμπερτι-Σιάτλ Στορμ, Λος Άντζελες Σπαρκς-Φίνιξ Μέρκιουρι και Ιντιάνα Φίβερ-Ουόσινγκτον Μίστικς. Το ντεμπούτο της Γέμελος θα γίνει αύριο με την ομάδα της να αντιμετωπίζει τις Μινεζότα Λινξ.

Αυτή που αναμένεται είναι το ντεμπούτο απόψε της Σαμπρίνα Ιονέσκου, μιας αθλήτριας της οποίας το όνομα συνδέθηκε με αυτό του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του Τζίτζι. Οι τρεις τους είχαν συναντηθεί πολλές φορές στα παρκέ και μάλιστα η Ιονέσκου είχε μιλήσει και στο μνημόσυνο που έγινε για τον άσο των Λέικερς στο Staples Center. Είναι η MVP της σεζόν στο NCAA και θεωρείτα μια από τις καλύτερες αθλήτριες παγκοσμίως. Οι Νιου Γιορκ Λίμπερτι την επέλεξαν στο νούμερο ένα του ντραφτ. Το ντεμπούτο της θα γίνει απέναντι στην πανίσχυρη ομάδα του Σιάτλ της Μπριάνα Στιούαρτ και της Σου Μπερντ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ